Skip navigation

iPhone problems

570 Views 17 Replies Latest reply: Sep 5, 2013 6:10 PM by ChrisJ4203 RSS
1 2 Previous Next
roberta117 Calculating status...
Currently Being Moderated
Sep 5, 2013 9:22 AM

my iphone 5 that i just got yesterday from the apple store, is not getting or sending mail  Tried a few things from online with the trouble shooting, but they did not work, like going to settings and reestablishing a new account, checking my password and email account, making sure wi fi is on Tells me CANNOT GET MAIL my email is not responding and asks me to verify that i have entered the correct account info, which i have done numerous times now!  VERY, VERY frustrating!!!

iPhone 5
  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,505 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 9:24 AM (in response to roberta117)

    Who is your email provider? Did you get all of the settings from the provider to enter into the phone? Is the error only for receiving mail, or for sending as well? Recheck the settings, more than likely you have missed entering something for the username and password. There are a couple of places in the setup that are marked optional, but most email providers require them.

  • wavymitch Level 1 Level 1 (95 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 9:26 AM (in response to roberta117)

    What kind of email account are we working with here?

     

    Assuming you had already looked at this article here ( http://support.apple.com/kb/ts3899 )

     

    Additionally, may try checking/sending mail on cell network instead of wifi.

  • razmee209 Level 7 Level 7 (21,310 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 9:26 AM (in response to roberta117)

    http://discussions.apple.com/thread/5287231?tstart=0 

     

    Again as in your first post on the same subject, you're being to vague.

     

    That's like going to a mechanic and saying my car doesn't work.

  • razmee209 Level 7 Level 7 (21,310 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 9:41 AM (in response to roberta117)

    What did Comcast say when you contacted them about your issue?

  • razmee209 Level 7 Level 7 (21,310 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 9:49 AM (in response to roberta117)

    Well it's their server that's having the issue..  You'll need to get with them to resolve the issue.  Good luck.

  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,505 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 10:04 AM (in response to roberta117)

    Just a minute and I can post screenshots of all of the Comcast settings. That is what I use.

  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,505 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 10:36 AM (in response to ChrisJ4203)

    Okay, here you go.

     

    IMG_0357.PNG

    I would imagine that you know where it asks for email address, you enter yours.

    IMG_0358.PNG

    IMG_0359.PNG

    IMG_0360.PNG

    IMG_0361.PNG

  • razmee209 Level 7 Level 7 (21,310 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 10:37 AM (in response to ChrisJ4203)

    Off topic I have AT&T but what is M-Cell?

  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,505 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 10:39 AM (in response to razmee209)

    Microcell. I have had issues with coverage at my house due to the fact there are high intensity power lines running within about 40 feet of my house that interferes with the signal. I've had the Microcell for some time and get great coverage at home now.

  • razmee209 Level 7 Level 7 (21,310 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 10:41 AM (in response to ChrisJ4203)

    Gotcha...

  • Lawrence Finch Level 7 Level 7 (24,530 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 10:42 AM (in response to roberta117)

    roberta117 wrote:

     

    also, it will tell me " the POP server "<some email address>" is not responding.  Check your network connection and that you have entered the information correctly in the " incoming mail server " field, which I have done

    That's your problem. you entered your email address in the server name field, it is not the URL of the server. The server should be mail.comcast.net.

     

    Now you should also delete your email address from this thread, as it will be seen by millions of people, not all of them honest.

1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.