10 Replies Latest reply: Oct 12, 2013 10:02 AM by Scotch_Brawth
Scotch_Brawth Level 3 Level 3 (815 points)

Hi,

 

I had a working Windows 7 x64 Pro Boot Camp setup until recently.  Now, when I attempt to boot from the Statup Manager, I can select the Windows partition but it simply sits at a black screen indefinitely.  I attempted to set the Windows partition as the Startup Disk from the System Preferences, but it doesn't appear.  I've attempted to boot from the Windows 7 Installation DVD in order to perform a Windows Startup Repair, but that black screens in the same manner as the Windows partition.

 

Here's the result of sudo gpt -r -vv show disk3 on the relevant disk:

 

gpt show: disk3: mediasize=500107862016; sectorsize=512; blocks=976773168

gpt show: disk3: Suspicious MBR at sector 0

gpt show: disk3: Pri GPT at sector 1

gpt show: disk3: Sec GPT at sector 976773167

      start       size  index  contents

          0          1         MBR

          1          1         Pri GPT header

          2         32         Pri GPT table

         34          6        

         40     409600      1  GPT part - C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B

     409640  156303528      2  GPT part - 48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC

  156713168    1269536        

  157982704  659841040      3  GPT part - 48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC

  817823744     262144        

  818085888  158687232      4  GPT part - EBD0A0A2-B9E5-4433-87C0-68B6B72699C7

  976773120         15        

  976773135         32         Sec GPT table

  976773167          1         Sec GPT header

 

Here's the result of sudo fdisk /dev/disk3 on the relevant disk:

 

Disk: /dev/disk3geometry: 60801/255/63 [976773168 sectors]

Signature: 0xAA55

         Starting       Ending

#: id  cyl  hd sec -  cyl  hd sec [     start -       size]

------------------------------------------------------------------------

1: EE    0   0   2 - 1023 254  63 [         1 -  818085887] <Unknown ID>

*2: 07 1023 254  63 - 1023 254  63 [ 818085888 -  158687232] HPFS/QNX/AUX

3: 00    0   0   0 -    0   0   0 [         0 -          0] unused     

4: 00    0   0   0 -    0   0   0 [         0 -          0] unused     

 

So far as I can tell, this means my hybrid MBR setup is intact, but I could be wrong.  I should point out that this drive doesn't actually contain a bootable OS X partition, which exists on a completely separate drive and boots just fine.

 

Anyone able to assist?


Mac mini (Mid 2011), OS X Mountain Lion (10.8.2), 256GB SSD, 500GB HDD, 8GB RAM