4 Replies Latest reply: Oct 6, 2013 8:46 AM by GGSA
iMacG3Girl Level 1 Level 1 (10 points)

i have the mac os x 10.5 disc. It is the black system disc i bought off ebay.

I have os x 10.4.11 on my computers,but the install wont go past the apple logo on reboot.

All i see is that screen for hours. It never goes to the install screen. I have reset the pram on all my macs.

All my macs have 1 ghz g4 and 1.33ghz g4 with 512 mb of ram,so it should load. The disc loads in o sx perfectly.


iBook, Mac OS X (10.4.11), emac g4 1ghz with os x 10.4.11
  • 1. Re: install disc does not work
    BDAqua Level 10 Level 10 (116,465 points)

    Hello,

     

     

    Could be many things, we should start with this...

     

    "Try Disk Utility

     

    1. Insert the Mac OS X Install disc, then restart the computer while holding the C key.

    2. When your computer finishes starting up from the disc, choose Disk Utility from the Installer menu at the top of the screen. (In Mac OS X 10.4 or later, you must select your language first.)

    Important: Do not click Continue in the first screen of the Installer. If you do, you must restart from the disc again to access Disk Utility.

    3. Click the First Aid tab.

    4. Select your Mac OS X volume.

    5. Click Repair. Disk Utility checks and repairs the disk."

     

    http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106214

  • 2. Re: install disc does not work
    iMacG3Girl Level 1 Level 1 (10 points)

    thanks but the disc wont even load into disk utility on this leopard disc. I could try with the tiger disc,but my computer already runs fine. It is something wrong with my leopard disc itself.

  • 3. Re: install disc does not work
    BDAqua Level 10 Level 10 (116,465 points)

    I was afraid of that after posting.

     

    Try the Tiger Install Disc to help us sort this out.

  • 4. Re: install disc does not work
    GGSA Level 1 Level 1 (10 points)

    I have a similar problem. I wanted to use the disk utility on the install disc but the disc would not load. Just a white screen.

     

    Using OS 10.6.8