Skip navigation

No sound coming from my iPhone 4s.

580982 Views 220 Replies Latest reply: Apr 18, 2014 7:01 PM by heng88 RSS Branched to a new discussion.
  • mgarneau18 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 27, 2013 5:41 AM (in response to szayat)

    Place your iphone 4s in  a bag and put in the freezer for 5 minutes. Its crazy but it works!!!!!!

  • spadger007 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 6, 2013 11:28 AM (in response to szayat)

    I've just had a similiar problem with my 2 year old iphone 4, the sound was ok if someone called me but all the sounds and music was completely silent. The first thing I noticed when something was wrong when i was typing some of the clicks wasn't working. The volume button also wasn't working, I think what had happened it had been raining very hard and some rain water had got inside the ports - I just used a compressed airline to gently blow on the speaker and headphone socket and all the sounds have come back

  • xbowhunter Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 7, 2013 4:37 AM (in response to szayat)

    I had these exact same issues.

    I inadvertantly left my Bluetooth headset turned on.

    Once I realized that I had sound in my bluetooth head set

    I shut off the Bluetooth feature in the settings in my phone

    All my sounds came back.

    I'm more careful now to ensure my headset is turned off!!

    Hope this helps.

  • JaysKrew32 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 9, 2013 4:32 PM (in response to spadger007)

    Thank you so much! I was really worried when a hard reset and other things didn't work work, I thought I would have to take it to my nearest Apple Store...3 hours away...but you saved me quite the trip with the compressed air trick.  Thanks again.

  • ryannjj Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2013 11:48 PM (in response to scf_foto)

    This was the only way it worked for me!! Luckily I already had a jailbroken phone with iFile. Just delete one item and restart. WORKS AGAIN!! YAY!!! 

    http://www.youtube.com/watch?v=ry2u0uG_Crc#t=264

  • Okay55 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2013 8:48 PM (in response to N3kuro)

    This was my issue. I used I pen and pushed up on the metal piece inside the charging dock. I heard a click like it had somehow been pulled down. Now, all sound is working perfectly. Also, it will charge again on my computer speakers that has a charging dock on it. Thank you.

  • SantiG Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 30, 2013 12:46 AM (in response to szayat)

    I just had the same issue: My phone wasn't playing any sounds except when using headphones. All I did was give it a slight tap/hit on the speaker side and it's working again. I might have just been lucky but I hope this helps.

  • david nguyen 1 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 1, 2013 2:39 PM (in response to Qsalman)

    Thank you!! Yr way worked for me. I tried to fix dock pin but didnt work .

  • Martyamstrong Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 2, 2013 9:42 AM (in response to szayat)

    My iPhone 4S has been doing this for a few days now. Rings no problem, speakerphone no problem, earphones no problem, but no sound when using iPod function or watching YouTube or Facebook videos. I don't own an iPod Dock, but did manage to get an AV cable to connect phone to tv using charging connector part of phone. Connect to tv, press play on YouTube and it will play through tv, pull cable out and then press play again on YouTube (it automatically pauses when you disconnect it) and it now works through phone. Unfortunately for mine, it only seems to work for about 5 mins, but it does prove that the problem is related to the charging/docking connection. Blowing it with compressed air has not worked for me.

     

    I have previously had the other problem that the phone thought the headphones were still connected- I got a slightly longer headphone jack and put it in and out a few times, which worked.

  • eigenvee Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 6, 2013 4:06 PM (in response to xbowhunter)

    Leaving my bluetooth headset was on was my issue. (Doh).

  • JJMAZ Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 25, 2013 4:39 AM (in response to szayat)

    Yep same problem.  Was definitely a docking issue for me.  I took a deep breath, blew into the connector at the bottom of my phone, and now all is fixed!  Volume buttons and sound are working again.  If that doesn't work, try cleaning out the inside of your phone's connector with a pin or dry toothbrush.  But focus on the connector.

  • Gregory from Edmonton Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 3, 2013 10:51 AM (in response to Twofeet123)

    Thanks so much, Twofeet123.  Using the Assistive Touch function also fixed my iPhone 4 running iOS 7.0.3.  All of the other methods (tooth brush/blowing on the dock connector, swabbing the headphone port, rapidly inserting/removing stereo mini phones) did not work to redirect my phone sound back to the handset from 'headphones' mode.  You saved the day.

  • Fleas n Flies Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 12, 2013 3:26 PM (in response to szayat)

    I phone 4s 7.0.3. No sound from apps or I player. BUT have sound via headphones. Didn't used to, not I do. Alarm goes, texts and ringer rings. When I load a new app, it works, with sound for the first time but not subsequently. Tried the headphone jack in and out, tried hair dryer in ports, tried assistive touch, connectors changed. Docked and undocked.  Tried all suggestions bar jail breaking and deleting file.

  • Stleozares Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 15, 2013 5:18 PM (in response to szayat)

    The same happened with me! But I plugged mine into a dock and played my music. I took it out while it was playing and the volume bar came back and it was fixed. I guess you can try it with a USB port as well, I'm not sure about that one.

  • mysourcessay Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 18, 2013 10:21 AM (in response to szayat)

    I had this same problem I took a tooth brush and rubbed it in the docking port and it started working again!!! Must have been something stuck in there!

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (7)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.