Skip navigation

New Macbook Air - wifi connectivity problems

444813 Views 2,049 Replies Latest reply: Apr 16, 2014 9:41 AM by thiagobona RSS Branched to a new discussion.
  • andQlimax Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 10:12 AM (in response to vhkim)

    this thread died?

     

    @ Apple: wifi connection stil randomly drop as written on first post, even if wifi icon show connection, please say something!

  • andQlimax Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 10:43 AM (in response to vhkim)

    I hope the free mavericks update will fix that..

  • jaimehrubiks Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 12:59 PM (in response to vhkim)

    Downloading Mavericks

  • Vosch Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 1:41 PM (in response to vhkim)

    Waiting your feedback

  • Waltw1321 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 1:43 PM (in response to Vosch)

    The Maverick update won't address the ping latancy on 2013 Macbooks.

  • pietrodelta7 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 1:56 PM (in response to Waltw1321)

    Have you already tried?

  • John Potts Level 4 Level 4 (3,100 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 1:59 PM (in response to andQlimax)

    andQlimax wrote:

     

    this thread died?

     

    @ Apple: wifi connection stil randomly drop as written on first post, even if wifi icon show connection, please say something!

     

    My Apple experience is going from bad to worse. As I posted earlier in this huge thread, I've found it impossible to open web pages on my MBAir when I've been at conference centres and hotels doing presentations. To try to circumvent this, I had hoped to use my Airport Expresses (I have two, a mark 1 and a mark 2) to create a local network that my MBA could see. Clever, no? No.

     

    Last Saturday, even this was thwarted: my MBA could see my APE-created network OK, but the APE itself couldn't get an IP or DNS from the attached Ethernet cable connection. Brilliant.

     

    So, APEs can't get me a "cabled" signal for the creation of my own wireless network. What am I supposed to do now? Rewire and/or reconfigure every conference centre I have to work in so that my MBA and APEs can get a signal?!?

     

    As I said, brilliant.

     

    I'd prefer Apple to think of just ONE new colour for the next iPhone, and devote the rest of their creative ingenuity and tech wizardry to fixing this wireless garbage.

     

    PS Suggestion for colour: puce. So that's sorted. Now fix the wireless. Thanks.

  • drzoidberg33 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 2:14 PM (in response to andQlimax)

    I did the driver rollback a few days ago which fixed my latency issue on Mountain Lion.

     

    I have now updated to Mavericks and latency still looks good. I have checked the driver file and it looks as if it has copied a new one and I am not having issues as of yet. Will check every now and then to see if it's still working as expected.

  • JCC123 Level 1 Level 1 (30 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 2:54 PM (in response to vhkim)

    Yeaaaaaaaa! It's fixed!!!!!!!!!!!!!

     

    Mavericks fixed it!!!!!!!!!

     

    I just installed and it's pinging:

     

    PING 192.168.0.1 (192.168.0.1): 56 data bytes

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=0 ttl=255 time=1.584 ms

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=1 ttl=255 time=0.687 ms

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=2 ttl=255 time=1.196 ms

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=3 ttl=255 time=0.722 ms

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=4 ttl=255 time=1.704 ms

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=5 ttl=255 time=1.256 ms

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=6 ttl=255 time=1.066 ms

    64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=7 ttl=255 time=1.383 ms

     

    Finally!!!!!!

     

    BTW it looks like a new firmware too: 

    Broadcom BCM43xx 1.0 (6.30.223.154.45)

  • jaimehrubiks Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 2:55 PM (in response to JCC123)

    GREAT!

     

    However we must be sure that It connects to all networks and that it won't lose connection.

     

    I couldn't install Mavericks, it says:

    "Can't install os x because a recovery partition can't be created" or something like that, will have to format all...

  • JCC123 Level 1 Level 1 (30 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 2:59 PM (in response to jaimehrubiks)

    I'm about to head to an event so I will have a chance to test it out to see if it connects easily to someone elses network. I'm sure it's going to be no problem.

  • nicksuch Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 3:58 PM (in response to JCC123)

    To highlight @JCC123's comment, it looks like Mavericks ships with driver version 6.30.223.154.45

     

    I've been using the new driver for a few hours now, and have also been experiencing much better wifi connectivity. Will continue to test over the next few days and report back if I notice any shortcomings.

  • tpkirkpatrick Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 5:11 PM (in response to nicksuch)

    Haven't posted in a LONG time.  On my 2nd MBA (2013). Never upgraded the software on the second one. Been chugging along. A few ping latency issues on the neighbor's wifi I use, but nothing major. Cruisin' on the airport extremes at the office.

     

    Updated to mavericks based on these recent posts.  Here's my ping results off this old Netgear Router. Not looking too good:

     

    --- 192.168.1.1 ping statistics ---

    134 packets transmitted, 133 packets received, 0.7% packet loss

    round-trip min/avg/max/stddev = 1.180/144.533/1651.594/200.594 ms

    Tims-MacBook-Air:

  • orchetect Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 5:13 PM (in response to nicksuch)

    I haven't noticed any glaring issues using Mavericks so far, but my pings are still 1-50ms at random. (MBA 2013 / AirPort AC)

  • Douglas Howe Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 22, 2013 5:18 PM (in response to orchetect)

    Mavericks doesn't fix it (from my point of view).  Just installed Mavericks.  Using the built-in wifi on my 2013 MBA, I get 24ms ping, 2.54 Mbps download and 1.3 Mbps upload.  Switched back to the Iogear wifi and tested immediately.  Got:  11 ms ping, 35 Mbps download, 5.97 Mbps upload.  Pretty much the same results I got under Mountain Lion.  Im using Speedtest.net to test wifi because I'm less interested in ping and more interested in download speed.  As I've found out, they aren't well correlated.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (72)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.