Skip navigation

MAC Mail not saving all sent items

141266 Views 575 Replies Latest reply: Apr 4, 2014 6:36 AM by __kckc__ RSS Branched to a new discussion.
  • solomare Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 1, 2013 12:49 AM (in response to John Grzeskowiak)

    John

    thanks for the suggestion, I've unchecked the IDLE box, but unfortunately the problem hasn't been solved. It still loses some sent messages.

    I asked my provider to look at this problem but I haven't got any reply yet.

    Kind regards from Italy.

  • judyp3 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 3, 2013 10:17 AM (in response to razzo)

    Hello Razzo - thanks a million for the work-around - first suggestion I have read on this problem that actually works and can be done by anyone!

  • Kenny Doughty Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 1:00 AM (in response to chrisaxe21)

    I'm only adding that I had the same problem yesterday. I sent an email from iCloud and it's nver showed up in my sent folder. It was very slow in sending too. I don't know the receipent received it but from what I gather here - it DOES send but one doesn't have a record of it.

     

    My immediate reaction is to NOT use iCloud and go back to @gmail.

  • solomare Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 5, 2013 1:19 AM (in response to solomare)

    My internet provider told me that IDLE - which they support - has nothing to do with this bug.

    They asked me to change some settings, which I did. But I also applied Razzo's suggestion. For the time being it's working, although I can still notice some delay in the sending procedure. In other woird, I have to wait for a couple of seconds (even more) before the email is sent.

    By the way I have Moutain Lion as OS.

    Regards

  • Everic Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 13, 2013 5:45 AM (in response to chrisaxe21)

    OS X Mountain Lion v10.8.5 Update

     

    • Fixes an issue that may prevent Mail from displaying messages

     

    Could it be they fixed it?

  • solomare Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 13, 2013 6:08 AM (in response to Everic)

    Thanks. Just installed. Let's see if it really fixes the bus.

  • guidodg Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 16, 2013 1:00 PM (in response to solomare)

    nope , 10.8.5 does not fix it...just lost another sent email

  • philmarriott Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 7, 2013 3:05 AM (in response to chrisaxe21)

    I am having the exact same problem, but it is limited to 1 specific recipient. All other e-mails I have sent are there under Sent items. I use a standard IMAP account from our ISP at work. At the moment I am running the GM of Mavericks (10.9).

    It seems very strange that only e-mails to one specific recipient would not be saved. Further, all e-mails I have sent to this recipient have vanished without trace. So I have 100% fail for this address, but 100% success on all other mails I have sent. What is going on???

  • John Grzeskowiak Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 7, 2013 8:03 AM (in response to philmarriott)

    Hi Phil,

     

    Thanks for sharing this - does the failing email address happen to have any characters other than letters (abcd...) in it?  This would include the the full name and email address, e.g; John Appleseed <john@someisp.com>

     

    Could there be anything non-typical about the messages that you send to this person; attachments, different signature, time of day that messages are sent to them, etc?

  • philmarriott Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 7, 2013 11:46 PM (in response to John Grzeskowiak)

    Hi John,

    no, the e-mail address in question belongs to the Swedish government and apart from letters there is only a dash ( - ) in the address, which should not present any kind of problems. I have had no problems so far with other addresses that include dashes.

     

    The messages I have sent have only included plain text, and my standard plain text signature - no attachments or such. The lost messages have been sent both from my office and my home internet connection, and during office hours as well and evening/weekend. 

  • sam7770 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 9, 2013 6:48 PM (in response to Csound1)

    If you go to that feedback page there is no option to give feedback on Mail!

     

    I'm also missing some Sent mails - I don't know yet if they were delivered.  I unticked IDLE and they are now being saved in the Sent folder, but not sure if disabling IDLE will cause other issues? 

     

    OSX 10.8.5  12F45, just installed the October 2013 s/w update.

     

    What are the implications of turning IDLE off?

  • John Grzeskowiak Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 9, 2013 8:25 PM (in response to philmarriott)

    Thanks Phil - very helpful.

     

    Assuming the Swedish Gov't email address is a public one, would it be possible for you to share it so that I could test and see if the issue is reproducible?

     

    Sam7770: you should not experience any issues by disabling IDLE, rather, it may actually improve your ability to send, receive and move IMAP messages. 

  • goozeman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 31, 2013 10:19 AM (in response to chrisaxe21)

    I still have the same issue in OS X Mavericks.  My gmail IMAP always works flawlessly, but my school email address IMAP does not save all sent mail.

     

    I've been using thunderbird for the last couple of years without ever having the same problem (thought I don't like the program), but every once in a while I will check to see if the problem is fixed in Mail.  I've also been following this thread for over a year now waiting for a solution.  Apparently Apple doesn't care to fix the problem.

  • AndreUK Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 8, 2013 3:24 AM (in response to goozeman)

    I was just wondering, with the new update Apple have released ie "the Mail fix", which was more to do with Gmail issues but also apparantley addresses several mail fixes whether the problem of "sent mail not saving" has been resolved for most users ?  (am currently using Postbox which is pretty decent, but would go back to mail.app if this is fixed).

  • Everic Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 8, 2013 4:27 AM (in response to AndreUK)

    I wouldnt expect that it got fixed because from apples point of view there is nothing that has to be fixed. Its only us, the stupid customers, that are unable to use this amazing, wonderful, breathtaking, pathbreaking software properly. I only wonder why I am able to work with postbox, thunderbird, opera mail without any issues. Maybee we would have to get better and try harder to get along with mail.app.

1 ... 33 34 35 36 37 ... 39 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (32)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.