1 2 3 4 5 Previous Next 67 Replies Latest reply: May 20, 2014 8:47 PM by TombeeFl Go to original post
  • 30. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    S_Hamel Level 1 Level 1 (0 points)

    same for me. using two different ipod gen 3 and 4 over the years, also on my i pad. so I went throught numerous update of ios. no schedule in my calendar interfering, it's empty.

     

    first time i really look to this issue on a forum, sadly all the post are old and no answer yet?

     

    now I have to use my ipad and ipod just to be sure one is going to work.

    overslept twice last week, plus one nap this saturday night. alarm is showing but no soud...

     

    the silence of the moderators of this forum or any mac representative is showing their great lack of customers services.

    it's unacceptable!

  • 31. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    Heiva Level 1 Level 1 (0 points)

    I actually haven't had a malfunction since September but now I always use a backup alarm (which happens to be an Android tablet... slowly moving in that direction). I found an event in my calendar that spaned several days over the days that the alarm didn't work and I deleted that event. That seemed to fix it for me, but unfortunately, now I have to be concerned about scheduling multi-day events in my calendar...

  • 32. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    Heiva Level 1 Level 1 (0 points)

    By the way, I completely agree with you about the lack of care in addressing this issue being unacceptable.

  • 33. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    fnordware Level 1 Level 1 (0 points)

    Hmmm, when I had this bug I also had a multi-day event happening that day. Maybe an extra clue for you, Apple.

  • 34. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    General Bison Level 1 Level 1 (30 points)

    I've been having this problem over multiple iPhone models and multiple OSs. I just had it happen on iOS7 on an iPhone 5, woke up four hours late to the "tap to snooze" screen, no sound, no vibration. I do not have any multiple day events scheduled, no events at all today.

     

    Apple not only needs to fix this problem, they need to acknowledge it!

    I'm off to find batteries for my alarm clock.

  • 35. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    j0hnnyscene Level 1 Level 1 (0 points)

    This happens to me about once or twice a month and just happened to me yesterday morning. I didn't even set snooze. I set my alarm for 9 and I woke up naturally at about 10:45 a.m. and looked over and saw the snooze/etc. pop-up on my phone. Completely useless. Good thing I work from home.

     

    EDIT: I have a company-owned iPhone 4 running 7.0.3.

  • 36. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (28,180 points)

    S_Hamel wrote:

     

    the silence of the moderators of this forum or any mac representative is showing their great lack of customers services.

    it's unacceptable!

    Just so you understand, the moderators do not post here. They do not particpate, Apple does not participate, nor do Mac representatives. This is a user to user technical forum, not Apple customer service. For Apple customer service, you have to call Apple Care.

     

    I've read of people having this happen,however I've never had this occur for me and I've had iPhones since the beginning, and I use an alarm almost daily. Not sure what user troubleshooting that you have done, but the steps are restart, reset, restore from backup, restore as new.

  • 37. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    maxfromto Level 1 Level 1 (0 points)

    You must not have been following this thread. It happens to people who have done resets and restores. I personally went through 3 versions of iOS (5, 6, and 7) and the problem still happens randomly. There is no precise method to troubleshoot this, no specific apps running, could be on a freshly restarted phone, either on silent or on vibrate or full volume on.

     

    This is a bug with iOS and is a rather critical issue.

  • 38. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (28,180 points)

    I've read this thread and others like it. I was not responding to you. The main purpose of my post was for those curious as to why Apple has not responded on the thread, if you notice the quote that I used. I added the rest about troubleshooting as information only. You notice I also stated I have not seen this behavior on any of the 5 iPhones we have in our house and have had iPhones from the beginning. If it is a bug, it is not manifesting itself for us.

  • 39. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    goldfilm Level 1 Level 1 (0 points)

    I don't get why some people defend Apple on these type of things. The same happens with the horrible batteries that drop in a matter of an hour. Then you have some poeple saying "hold on, the problem is that you wereusing location services, were you using a GPS too?" well, yes, Apple designed a GPS and location services, that's why it's called Smartphone, otherwise it would be called PHONE.

     

    Stop defending Apple, this is very frustrating. The iPhone is in its version 10 approx., with 7 OS, Apple says it's the best phone out there, well, the minimum we expect is some executive showing up here to bring good news or solutions.

  • 40. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    maxfromto Level 1 Level 1 (0 points)

    Chris, my apologies if my comments were misdirected. When I read your post about the basics of phone troubleshooting, it came across as being dismissive of the alarm bug.

     

    I don't have a clue why it happens on some but not on other devices, but for those who are affected, this is a very frustrating bug, so tempers may fly, that's all.

     

    Thanks for clearing up regarding moderators.

     

    I think it will be more productive if everyone who is experiencing this issue submits a bug report to Apple by going to http://www.apple.com/feedback/iphone.html

  • 41. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (28,180 points)

    Maybe read my post a little closer. I didn't defend Apple as you claim I defended my phones not experiencing this problem. I provided information that Apple does not come here. That is fact, so the minimum you expect is not going to happen here. This forum is provided for users, such as you and I, to provide user technical support to other users. Whether you like that answer doesn't matter, but that is the way it is. You don't like my post, that doesn't matter either, but it is not going to make that Apple executive show up as you wish.

  • 42. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (28,180 points)

    Apology not necessary by accepted. I did not dismiss the bug, I just said that I did not experience it. The last paragraph of your post talking about feedback is the best post yet. That link is the only way Apple gets feedback. People letting their tempers flare here and talk about Apple doing something is also misdirected, since they dont' come here. It also gets those of us that do spend a great deal of time here trying to help others rather irritated and then refuse to continue to try and help.

     

    I hope there is some resolution to this, but one of the things that makes it difficult to fix is that it can be so random and difficult to replicate. Good luck.

  • 43. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    oregonjoe Level 1 Level 1 (0 points)

    Just happened again.  I cannot believe this is still happening.  Such a basic thing as an alarm clock...  I think I already submitted a bug report but I did it again just in case.

  • 44. Re: iPhone 4 - Alarm clock goes off, but no vibe or sound?!
    Blog Craft Level 1 Level 1 (0 points)

    I sent a bug report too... no response at all at least I hoped they admit the problem... I think the bug reports just go to a spam server in a warehouse somewhere in the antarctic... or something