Skip navigation

iPhone 5 - connected to WiFi but no internet

23202 Views 17 Replies Latest reply: Feb 19, 2014 8:09 PM by Colinaja RSS
  • gandamuir Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 9, 2013 10:37 AM (in response to philmarriott)

    I have just purchased an iPhone 5, and after it updated to ios 6.0.2 the wifi will no longer log into the local zenbu wireless Internet fully. My iPhone 4S running ios 6.0.1 has no issues on the same. Am I going to have to return the iPhone 5 for a refund after 3 days because of this? This is really annoying as it was working before the upgrade to ios 6.0.2, but it still worked with ios 6.0.2 for a few hrs before this login problem arose. It does login to the secured zenbu interface no problem, but the zenbu router will not allow it onto the nett. It's as if the iPhone 5 can't perform the correct handshake. I wish I could change the MAC address to see if that would resolve this, but it sounds like that's impossible. I tried resetting all settings, and still no difference. I also have no idea how to downgrade to ios 6.0.1

  • commandot Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 6, 2014 2:18 AM (in response to philmarriott)

    my moms iphone5 iOS 7.0.4 had the same problem(her iphone is connected to a wifi network but cant surf the internet)

    (i tried with my phone to see if router was the problem but the wifi network was flawlessly working with my phone)

     

    i changed the settings  of my moms iphone 5:

     

     

     

     

    SETTINGS  >     WI-FI  > turn OFF the HTTP PROXY

     

    if its still in manual or auto mode and you turned it off  then forget the network and reconnect to it again

    then turn it off again

    this solved the problem for me

    i hope  that this method was helpful

  • Colinaja Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 19, 2014 8:09 PM (in response to philmarriott)

    i had this issue and went through the recomended router setting guide http://support.apple.com/kb/HT4199 and found that when i turned off MAC address filter everything worked

1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.