Skip navigation
This discussion is archived

Leopard Mail 3.0 does not work with Exchange 2003, Mail 2.0 does!

27243 Views 25 Replies Latest reply: Jan 18, 2008 12:27 PM by sterlingz RSS
  • Ernie Stamper Level 8 Level 8 (37,445 points)
    Yes, that would be a show stopper! Do you think Mail is losing connection with the server, and not regaining it fast enough?

    Do the messages that are not seen remain unseen, always, or is it more random as to when it will display?

    Anyway to give me a test account?

    Ernie
    Mac Pro 8 Core, iBook, and QS G4 867, Mac OS X (10.5.1), 10.4.11
  • Lee McMurtry Calculating status...
    You don't happen to have folders in your inbox ?

    As this really slows down your syncing with the server.

    The only problem I do get is email not showing up straight away in my inbox, I can see them in webmail fine. If I relaunch mail this resolves the problem, I'm pretty sure this down to me moving my machine to different locations in the office and switching between wifi and ethernet.

    I think that this is due to Mail 3 supporting idle and moving between different networks.
    MacBook, Mac OS X (10.4.10), MacBook Pro
  • Frankns Level 1 Level 1 (55 points)
    Thanks Ernie ... been busy with the holiday week.

    The messages remain unseen. (If it weren't for them arriving on my Blackberry, I would never have known they were "gone.")

    I can't speak to Mail losing connection with the server ... our network has a great deal of latency.

    I have access to test accounts, but have no way to enable others. The firewall is pretty unforgiving.

    And no ... there are no sub-folders within the Inbox.

    Thanks all ...

    Happy Turkey
    MBP 2.4 Core 2 Duo, Mac OS X (10.5.1)
  • Todd Fleisher Level 1 Level 1 (5 points)
    FYI - this may not be exchange specific for a few reasons. 1) folks here describe having the problem when using plain IMAP protocol against their exchange server. 2) I am having a similar (if not identical) problem since updating from Tiger to Leoapard using plain IMAP protocol against an IMAP server running on Solaris. My version of IMAP is pretty old, but similar to what folks describe here it worked fine under Mail 2.0 on Tiger. My version is IMAP4rev1 2001.315. The symptoms are 1) operations I perform within Mail 3.0 on Leopard do not get synchronized to my server. For instance, I delete a message, force a sync, and then check on my server and the message is still present. Closing & reopening Mail 3.0 results in the message reappearing in my inbox when it rereads what's on my IMAP server. 2) New messages I can see on the server sometimes do not show up in Mail 3.0 within my forcing a resync or closing & reopening Mail 3.0. This is becoming a huge issue for me as more of my users upgrade to Leopard. I've already tried deleting & recreating my mail account on Mail 3.0. My next step will probably be to try and undertake an IMAP server update.
    Macbook Pro, Mac OS X (10.5.1)
  • Todd Fleisher Level 1 Level 1 (5 points)
    I updated my server to IMAP4rev1 2006e.378 ... which forced me to also configure SSL/TLS per RFC3501 ... things seem to be working much more reliably now in Mail 3.0 ... though my iPhone now has some issues that I assume are being caused by the certificate which is signed by an untrusted CA.
    Macbook Pro, Mac OS X (10.5.1)
  • nobody loopback Level 4 Level 4 (2,570 points)
    go into the Advanced preferences of the account.
    uncheck "use IDLE command if the server supports it"

    worked for me.
    Dual 2GHz G5
  • mbmccall Calculating status...
    I am getting many of these issues (have avoided using tasks so things don't crash). Would love to see if anyone has solutions for:

    1) OWA & Leopard mail put sent messages and deleted messages into different folders (Sent Items & Deleted Items for OWA, Sent & Trash for Leopard)

    2) worked for two weeks and then suddenly, messages deleted or moved in Leopard to not delete or get filed on Exchange. Have to go back in using OWA and delete/re-file. However, instantly shows on both if a message is opened. Set up a new IMAP account as test but still no good. Set up as an Exchange account and deletes only took hold when I closed out Mail and re-opened. IMAP used to give real time sync.
    Powerbook G4, Mac OS X (10.5.1)
  • krazytekn0 Calculating status...
    re: IMAP, gmail imap works great for me, but other imap servers I haven't got going yet
    MacBook Core 2 duo, Mac OS X (10.5.1)
  • sterlingz Calculating status...
    I have not been able to get Leopard Mail to work since launch. We do not have IMAP turned on with our Exchange Server, but I did not have this problem with Tiger - I'm guessing because it was able to use OWA in a way that's similar to Entourage. I really wish that Apple could get on the ball here - this is a major problem for users, and it's the single biggest factor keeping people using Office. Office 2008 looks pretty lame - the reviews are lukewarm, but I will consider getting it because Mail simply doesn't work.
    If Apple could fix this in both Mail and the iPhone, then I think corporate IT departments would take it a lot more seriously.
    MacBook Pro Core 2 Duo 2.33GHz, Mac OS X (10.5.1)
1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.