Skip navigation
This discussion is archived

Extrenal Hard Drive with Raid 1 option won't mount through Airport Extreme

2087 Views 6 Replies Latest reply: Jul 9, 2008 5:36 AM by brwneyes RSS
brwneyes Level 1 Level 1 (10 points)
Currently Being Moderated
May 12, 2007 12:42 PM
I just purchased the new Airport Extreme and the Iomega UltraMax Desktop Hard drive, 1TB. The hard drive has Raid options. I plugged the hard drive into the back of the Airport Extreme through USB and if I have the hard drive set up to be Mirrored (Raid 1), the hard drive will not show up on my desktop.

I switched the hard drive back to Striped (Raid 0) and it shows up. However, if I open the Airport Utility, the hard drive doesn't show up there. I also can't see the drive by going into the disk utility either so I can format the drive before using it.

Any idea why this doesn't work as Raid 1 through the Airport Extreme and then I'm puzzled with why it doesn't show up in the Airport Utility nor in the Disk Utility.

I want to be able to access this hard drive with a laptop eventually and I also want to make sure that I protect my data by using the Raid 1 option.

Can anyone please help me figure out these issues?
iMac, Mac OS X (10.4.8)

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.