Skip navigation

iPhone 3G + wifi + YouTube = Slow!

114804 Views 140 Replies Latest reply: Feb 7, 2012 1:26 AM by gavin310 RSS
  • Hoppy Level 1 Level 1 (15 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 18, 2008 1:03 AM (in response to Hoppy)
    Grumble. Must have been working better coz Time Machine was slowing down the connection or something. Back to its old tricks of lasting only a couple of secs before having to hit the play button again

    Also tried taking it outside, or hiding behind car in garage. If Im down to 1 or 2 bars, it will stream faster than realtime. At full strength in same room as Time Capsule, it just wont stream.

    Will play with setting the Airport down to 802.11b next and see what that does.
    PowerMac G5 1.8 SP (RevA), Mac OS X (10.4.6)
  • syr2000 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 27, 2008 8:24 AM (in response to iphoneowner)
    Exactly the same problem here.
    I can't watch youtube videos on my iphone over wifi. It's impossible. Right now I'm trying to load a 3min video and, 15 minutes after start it's only at 30% so I have to give up.

    It happens both on my home and at work.

    It used to work well until last update (2.2)

    It's not a problem of the network. I have a simetric DSL connection here (6Mb upload and dowload) and youtube and everything else work FAST on the PC or the MacBook. Even Safari on the iPhone work well but Youtube app is completely dead.
    MacBook, Mac OS X (10.5.5)
  • Robertox Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 3, 2008 9:46 AM (in response to syr2000)
    SAME PROBLEM HERE IN ITALY!!

    my added value opinion is that, if it was a network problem such that router config shoud be changed, also other web apps should be slow.

    conversely it's only youtube not working... and plus it does not work only in wifi.. so I truly believe it is a strange bug... plus @my home there is no 3G coverage...
    Iphone
  • adnixon Level 1 Level 1 (140 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 3, 2008 11:47 AM (in response to iphoneowner)
    I have the same problem with iPhone Version 2.2 Internet connection 17Mbps and Wi-Fi 802.11/n YouTube slow as to be useless always stalls something Apple will have to fix
    2 x IBM Core2 Duo 3Ghz Vista + 2 x XP 2 x iPhone 3G 802.11/n
  • Anthony Brien Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 3, 2008 5:12 PM (in response to iphoneowner)
    I have a similar problem when using Google Reader in Safari. When I'm on 3G its very fast, but when I get home on Wifi, it becomes really slow and even has "oops" errors sometimes cause its too slow.
    MacBook Pro, Mac OS X (10.5)
  • Antwadoe Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 10, 2008 10:22 PM (in response to iphoneowner)
    I have been having the same problem as listed here... i still have the original iphone running 1.1.4 and a 3g running the latest update.

    So i thought i would do a test.
    I put the two phones side by side and tried to watch the same 2 minute clip.
    The 1.1.4 phone streamed it seamlessly while the 3g struggled to keep up. old phone had buffered the whole clip while the 3g had only buffered about 1/4.

    Some posts are saying it's a wifi router issue but this clearly shows it's a firmware issue...

    Do any apple techo's read these threads because this needs attention... otherwise a **** of a lot of iphone customers will sell their phones and get the blackberry storm!
    PC, Windows XP Pro, quad core
  • raznarbe Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 11, 2008 1:06 PM (in response to Antwadoe)
    I have the same problem as well. I'm thinking it's not the firmware but the 3G phone itself. We have 4 iPhones in my house, 2 3G phones and 2 2G phones. Putting all 4 phones next to each other and streaming the same videos over wifi, the 3G phones are noticeably much slower than the 2G phones, EVERY single time. I even get an error message saying "this movie format is not supported" sometimes on my 3G phones when that same video is playing on my 2G phones perfectly.
    Windows XP
  • AVRHack Level 1 Level 1 (90 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 11, 2008 10:37 PM (in response to iphoneowner)
    Same problem here with 2.2 - YouTube completely unusable over WiFi but fine on 3G. Browsing and e-mail all fine on WiFi. Problem is with my own home WiFi and with other networks when out and about so it's not a specific hotspot problem, it's the phone.
    Mac Mini - 320Gb / 2Gb :), Mac OS X (10.5.5)
  • thomas witt Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 18, 2008 7:36 AM (in response to AVRHack)
    Same problem here, both on a 2G and 3G iPhone. Youtube is REALLY REALLY slow. It goes directly into a Airport Express Station, connceted to ADSL.
    Mac Pro, Mac OS X (10.5.6), + iPhone 3G + MacBookPro 15"
  • raznarbe Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 18, 2008 5:27 PM (in response to thomas witt)
    Spoke with an apple tech over the phone yesterday and after doing everything he suggested, including a total restore, the problems still persisted. So he told me to go into the apple store and they replaced my phone. Problem seems to be solved now. The guy at the store thinks I just got a lemon.
    Windows XP
  • raznarbe Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 18, 2008 6:55 PM (in response to raznarbe)
    Correction, it was fine up until I just updated it to the new firmware so I'm thinking that it was the new firmware all along now that was causing all the problems.
    Windows XP
  • Woodmeister Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 18, 2008 6:59 PM (in response to raznarbe)
    That is so weird because I have had a mates iPhone connected to my WiFi running youtube blisteringly fast while mine didnt get past go...
    I was hoping to score a shiny new phone and be able to finally use YouTube... GRRRRR
    APPLE WHERE ARE YOU ON THIS!!!!!
    20 inch Aluminium iMac, Mac OS X (10.4.10)
  • raznarbe Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 18, 2008 8:01 PM (in response to Woodmeister)
    I just downgraded my 3G phone back to firmware 2.1 and it is working fine again.
    Windows XP
  • Missy L Level 1 Level 1 (30 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 19, 2008 12:45 AM (in response to iphoneowner)
    We have 4 iphones 3G in our house. All of them are virtually unusable with youtube on wifi. We have a fast 1.5Mbps connection and Safari and everything else are good. There is something seriously wrong with the youtube app on the iPhone. My friend commented to me the other day that youtube on her iPhone is really really crap and I believe her as she is very Mac savvy.
    Mac Mini 1.42, 24"iMac Intel, Macbook 2.2GHz, MBA 1.6Ghz AppleTV, iPhone3G, Mac OS X (10.5.6)
  • Boostcreep Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 19, 2008 5:39 AM (in response to Missy L)
    This problem happens to my 3G 1 out of 10 youtube vids I watch. I don't mind it since watching the same vids on 3G instead of WiFi kills the quality.
    Custom, Windows XP Pro
1 2 3 4 5 ... 10 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.