4 Replies Latest reply: Jul 19, 2007 5:08 PM by Saundra Curry
Pablo B Level 1 Level 1 (0 points)
I am not sure if it is a problem with the program necessarily, but I am suddenly unable to access my iTunes account through my iTunes program. I am trying to continue the streaming of a bulky purchase I made yesterday, but now when I try to login, I get the following message:

[in red]
"FieldName:null. java.lang.Exception"

What does this mean, and how to I fix the underlying problem? Note that this does not occur when I attempt to log the SAME information on the Apple website.

Macbook Pro Mac OS X (10.4.10)

Macbook Pro   Mac OS X (10.4.10)  
  • varjak paw Level 10 Level 10 (169,830 points)
    First, try just quitting iTunes (you may want to restart your system) and try again.

    If that doesn't fix the problem. click on your account name in the top right corner of the iTunes window. When a second window appears asking for your password, hit "logout" instead. Then click on the "login" in the top right corner again and type in your user name and password. Then try logging in again. If it still doesn't work, repeat the process two or three times and see if that will eventually clear the error (it did for other users who've had the same problem in the past).

    Hope this helps.
  • mherrb Level 1 Level 1 (0 points)
    Same problem here. Restarting iTunes seems to be awaoriking aworkaround, but still, indicates a bug somewhere. I'd like to see a real fix before someone finds a way to exploit it for his own fun and profit.
  • varjak paw Level 10 Level 10 (169,830 points)
    Those who've reported this working (particularly logging out of the iTunes Store account and back in) haven't reported that the problem has reappeared. So it would seem to be a "real fix", at least in that sense.
  • Saundra Curry Level 1 Level 1 (5 points)
    It seems 7.3.1(3) has been causing a lot of problems, especially with authorization. I have also started seeing this in red:
    FieldName:null.java.lang.Exception
    on error messages when trying to log in to authorize my Mac, AGAIN. I have authorized repeatedly, iTunes said authorization succeeded, and all is well in iTunes. However, the music I imported into iMovie HD will not play, because my Mac is not authorized!!!

    At first, just after the update, everything in my library had disappeared. However, after logging into the Store, everything reappeared. This happened sporadically for a few days, now everything loads properly when opening iTunes.

    I would like to see a fix from Apple on this; clearly, the latest version has a serious bug.

    17" 1.83 GHz Intel Core Duo IMac, 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM Mac OS X (10.4.10)

    17" 1.83 GHz Intel Core Duo IMac, 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM   Mac OS X (10.4.10)