Previous 1 2 Next 25 Replies Latest reply: Nov 25, 2007 5:23 PM by amykhar
Joe Otoole Level 1 Level 1 (15 points)
several glitches, this being a big one. any suggestions?

iMac, Mac OS X (10.5.1)
  • Joe Otoole Level 1 Level 1 (15 points)
    I've taken recommendations from other threads. My firewall is set to allow all incoming connections. nothing. iTunes is set to share its library. i don't get it. no solution for this? seems like it happened to everyone.
  • Winston Churchill Level 10 Level 10 (85,670 points)
    This happened to very few people. You need to take into account that 50 instances of this can make this forum look very busy, but 50 out of however many hundred thousand units were sold is not a lot at all.

    Could you tell us what you have tried.
  • british accountant Level 1 Level 1 (0 points)
    i agree

    I have reset , done everthing.

    Oddly if i disable the ethernet from my imac and use wireless the ATV stays in long enough to ask for the passcode to sync and then thats it. nothing more

    My tiger MAC is fine , on same subnet and has no issues.


    The 10.5.1 firewall has been set up to allow Itunes through. What I do notice is port 3659 appears ok , butt initially is not.

    Now before winston says I am barking mad this is an all apple issue and should not be an issue. I already had to go and buy a new MFP cause my lexmark NEW X.... isnt going to work.

    I moved away from Windows last year to mac after spending a lifetime on CPM./msdos/windows and this is the first issue I have had with apple. I hope this does not go the windows way.
    So I think I either have to keep a machine at tiger level or ditch the ATV and get something else.
  • Joe Otoole Level 1 Level 1 (15 points)
    frustrating that there is not yet a fix to this MAJOR problem.
  • Joe Otoole Level 1 Level 1 (15 points)
    Well, I've tried everything recommended so far in this forum. Firewall is wide open. attempted to connect from both ends, ATV and iTunes. made sure it's sharing. what else would you recommend? And there seems to be quite a lot of people with this exact problem. Are you telling me it shouldn't be of concern because 50 people have had this problem? I'm guessing many more are having this problem, but they don't know it yet. It was the software upgrade from less than a week ago.
  • Winston Churchill Level 10 Level 10 (85,670 points)
    Now before winston says I am barking mad this is an all apple issue and should not be an issue

    I'm not saying this isn't a genuine issue for some, I just don't believe it's a general issue with 7.5, we get these reports after every upgrade and usually in quite high numbers, but as I said before high numbers usually mean 50 or so which isn't really a lot.

    I suspect many of these issues are caused because itunes has not installed properly due to a file being in the wrong place, corrupt, missing or having wrong permissions etc, which has not allowed the installer to overwrite, move, rename or delete etc that file or another one.

    I don't necessarily blame the user for this, but then again I'm not so sure you should blame  for it either, it can often occur through using poorly written 3rd party applications for example. The point I make or at least try to is that when trying to solve such issues it is often unhelpful not to have an open mind about the cause and hence the cure for such problems.
  • psahoo Level 1 Level 1 (0 points)
    It frustrating, I have been using Apple TV for a while. Recently I upgraded my iTune to 7.4.x and ATV does not appear in iTune Device List. I googled the issue and found several others same issue. suggestion was to uninstall iTune and try previous verions of iTune, which I did and installed 7.3.x, then it worked for few weeks. I made sure, iTune automatic upgrade is turned off. Two days ago, all of sudden Apple TV dissapeared and I have been trying to un-install and re-install and also tried to upgrade to 7.4 and latest 7.5, no luck.

    Frustrated with iTune and Apple TV.

    Any help ....!

    Pradeep
  • Joe Otoole Level 1 Level 1 (15 points)
    bump.

    I would like to try a factory reset, but if I do this and it doesn't work, i am without anything on the ATV hard drive.

    can we not get this fixed by apple?
  • Joe Otoole Level 1 Level 1 (15 points)
    so since nobody can help with this issue, I guess I just have a no good $400 piece of equipment?
  • FocherAU Level 1 Level 1 (0 points)
    I can only tell you that I am experiencing a similar problem, although I purchased and installed my Apple TV only after I had already upgraded to Leopard.

    I have tried a wired connection across a Ethernet-Over-Power configuration, wireless to a 802.11g router, and now wireless to an 802.11n router. Regardless of the configuration, if I am lucky enough to get the Apple TV to see or connect to my iTunes library, it is fleeting at best as it inevitably disconnects and can no longer see the library after a period of time. A power cycle doesn't even seem to fix it but a settings reset does.

    I really hope they fix it....
  • british accountant Level 1 Level 1 (0 points)
    Winston

    this is from your thread:
    suspect many of these issues are caused because itunes has not installed properly due to a file being in the wrong place, corrupt, missing or having wrong permissions etc, which has not allowed the installer to overwrite, move, rename or delete etc that file or another one.

    well I thought the Apple idea was the stuff looked after itself. I installed I tunes. Well in reality the apple software did. if permissions were an issue surely this would have been an issue/reported on at install time

    I have been around the block enough to know when this there is a genuine issue and I think there is one here.

    There is no third party here , its all apple and it don't work. I accept my Lexmark printer is not 10.5.1 savy and delat with that (got a brother)

    You probably have influence at apple so please use it to help us ATV folks out

    john
  • psahoo Level 1 Level 1 (0 points)
    In fact when first time I had this issue, I called Apple Tech Support and they only suggested (un-officially) to revert back to previous version of iTune  to fix this Apple TV not appearing in iTune Device List and they said, hope this issue will be fixed by Apple soon. Surprising, latest iTune 7.5 has same issue. Any how, it is sporadic irrespective of any version of iTune. I also did reset to factory setting. no luck. I get lost when called Apple Tech Support with poor customer service. I'm completely disappointed with Apple TV and iTune compatibility.

    Tired of this issue,exhausted with all options. hope someone from Apple (AppleTV team) reading this thread and able to help us.

    Regards

    Pradeep
  • Chenks Level 5 Level 5 (7,420 points)
    psahoo wrote:
    Tired of this issue,exhausted with all options. hope someone from Apple (AppleTV team) reading this thread and able to help us.

    this forum is user-to-user only... and not used by Apple tech support.
  • psahoo Level 1 Level 1 (0 points)
    Any help on this issue.
Previous 1 2 Next