Previous 1 2 3 4 5 Next 62 Replies Latest reply: Jul 2, 2008 8:09 PM by scottsta Go to original post
  • theficus Level 1 Level 1 (0 points)
    I wanted to add another +1 to this thread. Same symptoms; HDMI connection through a receiver, sometimes switching to Apple TV causes it to hang at the Apple logo causing me to force it to restart either by unplugging, or doing Menu-Down until it restarts.
  • RustonJ Level 1 Level 1 (15 points)
    Ditto. It is clearly an HDMI switching issue. Apple are you listening?
  • CodyP Level 1 Level 1 (0 points)
    Add another one experiencing the exact issue (using an hdmi switch)
  • ronkennedy Level 1 Level 1 (0 points)
    Add another; my Apple TV 160Gig is connected to an ExtremeMac HDMI switcher (bought at Apple store) and freezes on the Apple logo when unused for 2-3 days requiring a restart. Haven't tried the tip to leave the unit on a low level menu; this could be a temporary fix, but this is obviously a widespread issue since I assume only a small % of users actually complain on these forums.
  • KendallB Level 1 Level 1 (5 points)
    Add add another. I actually started a whole new thread on this a few days ago, and more have chimed in over there. It does appear the common factor here is using HDMI switching, and mine is connected directly to my Yamaha receiver (one of two ports).

    I really wish someone from Apple would acknowledge this problem and get it fixed ....
  • equinespecter Level 1 Level 1 (0 points)
    + moi 2. Same problem. I have a direct HDMI connect between atv nd HDTV. I cannot remember if this problem occurred when I had component connections. Like others, I generally turn the atv off (via harmoney handheld). Will try leaving atv in 'light on' position and use lower menus.
  • Scholesy Level 1 Level 1 (0 points)
    I'm experiencing the same issue and it's really frustrating and embarassing when trying to show it off to my mates!!

    I hadn't noticed any pattern as to when and why it happened but I now realise it was because of switching my HDMI connection with my PS3.

    Thanks for everyone's input.
  • FrankyB Level 1 Level 1 (0 points)
    Almost the same all around for me (I also posted under "Apple TV locking up").

    There is one difference: My HDMI switching was working fine for several months. The problem started after the latest software update (3/15) was auto installed to ATV (which added the capability to preview, buy and download music and movies). The software update first came into iMac (which stated it was specifically for Airport)... later, when I turned on the receiver and switched to the ATV the previously mentioned SW update occurred.
  • Winston Churchill Level 10 Level 10 (90,230 points)
    FrankyB wrote:
    The problem started after the latest software update (3/15) was auto installed to ATV


    The issue with HDMI is indeed post v 2.0 update, not sure how we got here though, the OP's issue was different and was under v 1.x.
  • w2m3 Level 1 Level 1 (10 points)
    I definitely experienced the switching "freeze" under 1.1, too, although it is much more frequent and repeatable under 2.0. I suppose it is possible it got worse under 2.0 and is affecting a large cross-section of switching H/W (hence people) than before.

    As a side note, the workaround mentioned above of leaving the AppleTV in a submenu (e.g., in MyPhotos) instead of at the top seems to be helping in my case. I haven't had a freeze in a few days.
  • JohnPastor Level 1 Level 1 (20 points)
    Yep, same problem for me. Lots of artifacts on the screen lately for me too. I'm using it with an XtremeMac switcher.
  • AboveTheChaos Level 1 Level 1 (10 points)
    Add me to the list, but I'm not expecting that Apple will actually do anything to fix it anytime soon. They'll be concentrating on their other products as they get refreshed or the iPhone SDK.
  • leftride Level 1 Level 1 (5 points)
    I am running into the same problem. Apple logo if it's not used in a few days. I still hear remote clicks, but I have to restart to get it with the remote to get it to work again.

    HDMI to an Onkyo receiver. I submitted feedback to Apple, I thought it was a bad unit until I read these posts.

    Please fix this Apple!
  • Sue Holloway Level 1 Level 1 (0 points)
    I have not had any more freezes since I started leaving my ATV showing synced photos last week. I can also put the ATV in sleep mode for a couple of days, and it still successfully comes up. And the ATV still shows in iTunes even when in sleep mode. Not a fix but at least appears to be a workaround.
  • wobo63 Level 1 Level 1 (10 points)
    Just to add one more to the list. Same problem for me. After connecting ATV to a Harman Kardon Receiver I get the white Logo .....

    Hope Apple will do something.