3 Replies Latest reply: Sep 8, 2008 2:03 PM by Dan Trager
Dan Trager Level 1 Level 1 (25 points)
I am unable to unload songs onto my 5th gen ipod from my Intel Imac. No amount of troubleshooting has helped so far; SMC, restore, swapping usb ports, swapping cables, PRAM, etc.

I can, however, load songs onto the ipod from my 6 yr old Tibook. This leads me to believe my Imac has a usb port problem, unless somehow my ipod is at the root of this issue?

The tibook's usb is 1.1, not 2.0, which makes for verrry loonngg load times and I woould much rather be able to load from my Imac.

Has anybody else encountered anything like this before?

Of course my Imac and my ipod are out of warranty - if my Imac (or my Ipod) are in need of repair, can anybody recommend or anti-recommend good repair services, preferably in the Seattle area?

please and thanks,
dt

Tibook 667, IMac Intel, Mac OS X (10.4.10)
  • mjit Level 1 Level 1 (75 points)
    What does it do when you plug it into the iMac? Does iTunes start up? Are you getting any dialog boxes? Does the iPod appear on the desktop or in iTunes? Does the iPod appear in the System Profiler under USB?
  • Dan Trager Level 1 Level 1 (25 points)
    Yes, Itunes starts up, no dialog boxes at first but I can anticipate soon getting a whirling beachball of death oftentimes just by plugging in the ipod, definitely if and when I try to load any songs onto it.

    I often eventually get a dialog box to the tune of ipod could not be loaded to for unknown reasons 1435. Thats the only one I remember right now, though it seems I have gotten slight variations on this theme.

    The ipod appears both in itunes and the desktop, although if itunes freezes I cannot see the whole desktop to confirm at all times. Yes, the ipod does appear in the system profiler under usb.

    Eventually the entire computer will be taken over by the wbbod, forcing a hard re-boot.

    please and thanks,
    dt
  • Dan Trager Level 1 Level 1 (25 points)
    FWIW - with some help, I believe I have been able to isolate the problem to my recently acquired apple aluminum keyboard; see this thread - http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1678621&tstart=0

    Not sure what exactly to do now, but I feel a little better having isolated the issue..

    dt