Skip navigation
This discussion is archived

Small Black Vertical Lines follow my mouse pointer AND surround all ICONS

7372 Views 27 Replies Latest reply: Feb 6, 2009 4:14 PM by The Hoff RSS
1 2 Previous Next
macboyme Calculating status...
Currently Being Moderated
Sep 16, 2008 8:10 PM
Small Black Vertical Lines follow my mouse pointer AND surround all ICONS on my desktop. I just turned on my computer and it showed like this. I already tested my monitor and it's not the monitor.

See a picture of my problem here on my me gallery:

http://gallery.me.com/egarfias/100024

Looking at websites, it's fine the display but any icons and my pointer and things that move have these lines following! Looking at VIDEO, it's the picture is full of white and black lines though you can see the video just fine.

Any ideas? Thank you!!
Power PC G5 w/10.5.5, Mac OS X (10.5.4)
  • Samsara Level 4 Level 4 (1,320 points)
    Hi Macboyyou,

    Welcome to the boards.

    Just a thought, but have you tried changing your screen rez back and forth to see if that changes anything? Good luck
    PowerMacG5 Quad 2.5, 16 gig RAM, Velociraptor HD, 7800GTX, Electron22blueIV CRT, Mac OS X (10.5.4), 20" Cinema Display, Geforce 6600, Western My Book, Seagate Free Agent Pro
  • Samsara Level 4 Level 4 (1,320 points)
    Did this just happen after you upgraded to 10.5.5? What kind of video card do you have and exactly what PowerMac are you using? What kind of monitor?

    It's possible reseating your video card would help. It's also possible that resetting the PRAM and/or pressing the PMU reset button might help. I would try the latter two before the first.

    Do you have an external drive you can back up to by any chance, preferably a Firewire disk? Do you have an additional internal drive?
    PowerMacG5 Quad 2.5, 16 gig RAM, Velociraptor HD, 7800GTX, Electron22blueIV CRT, Mac OS X (10.5.4), 20" Cinema Display, Geforce 6600, Western My Book, Seagate Free Agent Pro
  • Samsara Level 4 Level 4 (1,320 points)
    You could try starting up in safe mode also to see if it makes the lines go away. If they do that would mean some kind of system conflict.

    http://support.apple.com/kb/HT1564?viewlocale=en_US

    http://support.apple.com/kb/HT1455
    PowerMacG5 Quad 2.5, 16 gig RAM, Velociraptor HD, 7800GTX, Electron22blueIV CRT, Mac OS X (10.5.4), 20" Cinema Display, Geforce 6600, Western My Book, Seagate Free Agent Pro
  • Samsara Level 4 Level 4 (1,320 points)
    You've also tried disconnecting and then reconnecting your monitor, right? What type of machine do you have? Single, dual processor etc. RAM .

    Oh, to your last post do you have Universal Access enabled? Try turning that off. Try a few more resolutions and different Mhzs in the Displays control panel. It's encouraging but something is still off.
    PowerMacG5 Quad 2.5, 16 gig RAM, Velociraptor HD, 7800GTX, Electron22blueIV CRT, Mac OS X (10.5.4), 20" Cinema Display, Geforce 6600, Western My Book, Seagate Free Agent Pro
  • Samsara Level 4 Level 4 (1,320 points)
    Oh #2. Does your display have any controls on it? I know on my old Sony CRT that I could reset it to factory settings. I'm wondering if you can do something like that as well.
    PowerMacG5 Quad 2.5, 16 gig RAM, Velociraptor HD, 7800GTX, Electron22blueIV CRT, Mac OS X (10.5.4), 20" Cinema Display, Geforce 6600, Western My Book, Seagate Free Agent Pro
  • Samsara Level 4 Level 4 (1,320 points)
    Ok, does it get worse again when you start up the regular way? Check this page and see if you have this latest (albeit old) update.
    Edit:http://ati.amd.com/support/drivers/mac/macosx10-4x-3x-radeon.html

    And finally the most important thing I can think of now. Do you have the original disks that came with the mac. Usually they are gray?

    Message was edited by: Samsara
    PowerMacG5 Quad 2.5, 16 gig RAM, Velociraptor HD, 7800GTX, Electron22blueIV CRT, Mac OS X (10.5.4), 20" Cinema Display, Geforce 6600, Western My Book, Seagate Free Agent Pro
  • Samsara Level 4 Level 4 (1,320 points)
    Cool, let me know if it reverts back to being really bad again.
    PowerMacG5 Quad 2.5, 16 gig RAM, Velociraptor HD, 7800GTX, Electron22blueIV CRT, Mac OS X (10.5.4), 20" Cinema Display, Geforce 6600, Western My Book, Seagate Free Agent Pro
1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.