7 Replies Latest reply: Feb 17, 2010 9:45 AM by japosistem
lole2003 Level 1 Level 1 (0 points)
hi,
i recently bought a SONY HDR-CX100. the bad surprise is that after recording in HD i can not import the files in my Mac. the format shown is CPI which is not compatible with the applications on my Mac.

can anybody help me?
thank you

Lole

imac/ macbook, Mac OS X (10.5.7), aperture2
  • Nick Holmes Level 7 Level 7 (29,975 points)
    That camera shoots AVCHD format.

    You need an Intel Mac with an up to date copy of Final Cut Pro 6.
    Import the footage via the Log & Transfer command and transcode to ProRes.
  • Bobski Level 1 Level 1 (90 points)
    Actually you just need the right h/w s/w combination.
    See http://support.apple.com/kb/HT1793
  • Chaitanyaj Level 1 Level 1 (0 points)
    Just open imovie'08 or higher version when camera is connected. Goto File tab and select import (or press apple and I together). Follow the instructions. You can import any format from any HD video camera and play it.
  • TheNOA Level 1 Level 1 (0 points)
    hi.
    i tried several times to import the files form that Sony HDR SR10 into whatever on my mac (latest macbook pro 13"). tried different imovie versions. my latest try was with FCP7. But somehow it seems to not recognise the cam at all!

    really annoying because i really need to get this footage down for further cutting...

    please help me.. i get really frustrated... dont know what to do anymore..

    thanks for any help
  • UmYeah Level 1 Level 1 (0 points)
    I feel your frustration. New Panasonic TM-350 video camera, Intel MacBook running 10.5.8 with iMovie 08'.. Nothing. Can't import. Can't drag/drop.. iMovie sees nothing, imports nothing.

    Dragged folder with video files to Desktop; iMovie sees nothing. Any ideas?
  • shroomy7 Level 1 Level 1 (0 points)
    just bought Sony HDR XR200V wouldn't import w/i movie 6 but did automatically import w/ I movie 08 no problem. you must be using an intell based mac to import the ACHD files
  • japosistem Level 1 Level 1 (0 points)
    Hi there,

    I have the same exact camera Sony HDR XR200V. Imovie 08 recognizes the import but when I go to import an individual clip or clips, the Imovie pop up says that there is something wrong with the clips and that I should review the clips carefully. I have checked the clips and everything seems fine to me. My Mac is Intel based, and I am running on Mac OS X snow leapord. What am I doing wrong?

    Please HELP!