Announcement: The Apple TV app is here

The new Apple TV app is available on iPhone, iPad, Apple TV 4K, and Apple TV HD. If you have a question or knowledge to share with the community, we want to hear from you.

Looks like no one’s replied in a while. To start the conversation again, simply ask a new question.

Question:

Question: WI-FI issues/ invalid argument message

Im having issues with connecting to my wifi after upgrading the itouch OS, I get an Invalid argument message. I have restored it with no luck. any suggestions??

Macbookpro, Itouch

Posted on

Reply

Sep 11, 2009 7:00 AM in response to jmoinester In response to jmoinester

All three of you with the Invalid Argument problem:

An interesting problem that I have not seen or heard of. Could you answer a few questions about your network setups? This would make it much easier to figure out what is going on and possible actions you can take to correct the problem.

Jailbroken? - Yes or No
Router? - Make and model, year purchased
Encryption? - None, WEP, WPA-psk, WPA2-psk, other
MAC address filtering? - Yes or No

Let us know.

Sep 11, 2009 7:00 AM

Reply Helpful

Sep 11, 2009 7:23 AM in response to mkeller73 In response to mkeller73

Oh also I get the message "Cant connect to Safari Youtube etc.." basically any internet site.

Or it just keeps trying to connect and kinda freezes that way.

Basically the error message varies.

My only thought is that my dad locks down the NAT port which had given my xbox problems so it might be whats ailing the itouch.

Sep 11, 2009 7:23 AM

Reply Helpful

Sep 11, 2009 1:35 PM in response to mkeller73 In response to mkeller73

Two of you have the same router. Most likely, you will need to do a firmware update on the router. I also recommend that you switch from WEP to WPA/WPA2 encryption.

Before you do the firmware update, just try a simple router power cycle (unplug it) and see if that doesn't help.

Sep 11, 2009 1:35 PM

Reply Helpful

Sep 12, 2009 7:48 AM in response to jmoinester In response to jmoinester

I updated yesterday (9/11/09) and am having the same problem. I have reset everything on the ipod. I connect to my wifi fine, but when I try to open something like safari or the app store it says invalid argument or just hangs there doing nothing. I have no problem connecting my macbbok pro to the internet.

Sep 12, 2009 7:48 AM

Reply Helpful

Sep 12, 2009 9:08 AM in response to jmoinester In response to jmoinester

I updated to the 3.0 and am having connection issues. I try to connect to "Twitter" and I get the message "cannot open page. safari cannot open the page because the server cannot be found". We took the touch back to the apple store thinking something was wrong with the wifi connection and the guy told us that some sites like twitter, facebook, etc. have not been updated to work with the new version..had I known i was going to have these issues, I would not have paid the $10.oo to update until all the sites worked with the 3.0.I didn't really see that much benefit of the update other than some apps require the 3.0 version. Hopefully, the sites will have a patch and be up to date shortly..We are also going to try updating our router, because it's about 4 years old. Maybe that will help.

Sep 12, 2009 9:08 AM

Reply Helpful

Sep 12, 2009 6:53 PM in response to jmoinester In response to jmoinester

I'm having the same problem with an Ipod touch I bought today to replace the one I fried Monday. It was nearly 2 years old, and I had yet to update to iTunes 9. I've never had a problem with wi-fi before. I put in the password like before and it was accepted. When I try to access the internet (and itunes but not YouTube) i get the 'invalid arguement' message.

Jailbroken? - don't know, but don't think so
Router? - Netgear RangeMax WPN824, probably 3 years old (at least)
Encryption? - not sure
MAC address filtering? - again, not sure

Please help!

Sep 12, 2009 6:53 PM

Reply Helpful

Sep 13, 2009 8:05 AM in response to LittleBev In response to LittleBev

LittleBev,

Did you talk to a Genius at the Apple store or just some sales person? Whoever told you that these sites "have not been updated to work with the iPhone/touch" was flat out lying to you. In fact, the new Facebook app has been winning rave reviews.

Since you have an older router, try getting a firmware update for it first. If you find that the model is no longer supported by manufacturer, just buy a new one. Your real problem is that you appear to be connected to your network, but your router has not issued you an IP address. You can verify this by tapping Settings > WiFi > and the blue (>) next to your network name. Chances are that you will have an IP address starting with 169.x.

Update the router, change your encryption to something other than WEP, and log back onto your network by using Settings > WiFi > Other network and typing in your network name, security method, and password.

Sep 13, 2009 8:05 AM

Reply Helpful

Sep 13, 2009 8:08 AM in response to electric nachos In response to electric nachos

Chances are that your router is not issuing you a valid IP address. This is usually caused by old firmware that needs updating. The secondary reason is WEP encryption which doesn't play well with Apple products. Try changing your encryption to WPA or WPA2.

Sep 13, 2009 8:08 AM

Reply Helpful
User profile for user: jmoinester

Question: WI-FI issues/ invalid argument message