Previous 1 2 3 4 5 Next 248 Replies Latest reply: Apr 24, 2011 3:18 AM by Timiambeing Go to original post
  • Brian Langford1 Level 1 Level 1 (10 points)
    Same specs, same problem! A restart with Shift key down into Safe boot mode does not exibit the problem. But boot back into user mode, and away we go again! Hot and fast fan. Let's hope a fix is on the way.
  • Rummy666 Level 1 Level 1 (0 points)
    I have been having the same problems ever since installing SL. I have a late 2007 model macbook pro, and within the first few days of SL being installed it overheated enough that I'm pretty sure it fried the logic board. Fortunately I had applecare and could send it back to be replaced. But it still gets very hot when watching movies, or browsing flash intensive sights, etc... when will apple come out with some sort of fix? I have heard far to many people complain about this problem now.
  • dhhepting Level 1 Level 1 (0 points)
    Hi;

    Just want to add my name to the list. My MBP is from February of this year, and before "upgrading" to 10.6, I thought about how nice and cool it was on my lap. Not any longer.

    Best regards,
    Daryl
    --
  • eddy kestemont Level 2 Level 2 (480 points)
    dhhepting wrote:

    before "upgrading" to 10.6, I thought about how nice and cool it was on my lap. Not any longer.

    Mine is a late 2006 15" model. Just after the upgrade to 10.6.1 all was well but few days later, temperatures were up and battery life down.
    Activity monitor doesn't show any special process eating up CPU time: for example at present, it shows
    3 to 4% user, 3% system, 94% inactive (apps are Safari and Activity monitor; computer connected to Power battery fully charged)
    CPU temp is 65° C and fans run at 2000 rpm
  • leifdenby Level 1 Level 1 (0 points)
    I have the same problem. My Macbook was nice and cool before SL. It is now running at 70C and the computer feels hot, even when I leave it and nothing is happening.
  • eddy kestemont Level 2 Level 2 (480 points)
    I turned off everything possible: Airport, Bluetooth, File sharing, Screen sharing, ssh, ... Restarted the MacBook Pro, re-enabled Airport, etc...
    Back to normal using same applications as before. Temperature, fans, even health of battery back to 79% (after 221 cycles) which is I think normal also.
  • jevanrow Level 1 Level 1 (0 points)
    This is dumb, my MBP Unibody is at 76C, and Safari is the only application I have running. No flash, no music, no anything... 96% idle and I'm at 4200rpm.

    I just wish Apple would acknowledge these problems...

    It not good when a whole class of customers is thinking about DOWNGRADING from your "new and improved OS" because of technical issues. Other than these issues, snow leopard is great BUT I cant use it if I have blisters on my legs.
  • eddy kestemont Level 2 Level 2 (480 points)
    jevanrow wrote:
    This is dumb, my MBP Unibody is at 76C, and Safari is the only application I have running. No flash, no music, no anything... 96% idle and I'm at 4200rpm.


    Using Activity monitor, are there processes taking a lot of CPU time ? Safari running, when I look at Activity, it takes between 0 and 4% as does Actvity monitor itself. Do you have by chance any antivirus software running ? I remember the old times of Mac OS X where Virex was the culprit of overactivity, overheating. The only solution was to uninstall it using the proper program.
  • mikeyur Level 1 Level 1 (0 points)
    Same overheating/battery issues as well.

    17" Unibody MBP 2.93ghz (Feb 2009)

    It seems to be mostly related to Flash - which loves to use upwards of 100% CPU just watching YouTube videos.

    I downgraded earlier this week and haven't had any problems - no overheating and my battery life is awesome again in Leopard.
  • maria belen cl Level 1 Level 1 (0 points)
    I just want to add my name... the same problems and missing Leopard, please a solution!
  • thegrubbsian Level 1 Level 1 (0 points)
    I am also having this issue. I've tried all the fixes from this thread:

    1. Reset SMC
    2. Cleared Font Cache
    3. Selectively opened and closed apps to see if one was the culprit

    Nothing seems to solve this. The worst I ever saw it was when I installed the latest iTunes updated (9.0.1) during the install I jumped to 6000RPM on the fans and reached 223F.

    This has got to stop...I don't want to downgrade to Leopard but I'm going to be forced to for fear of burning something out.

    APPLE....HELP!!!!
  • Ryan83 Level 1 Level 1 (0 points)
    Fans run at 6000 RPM ALL the time
    Tried this....it has helped

    Check to see if you have Growl installed - - its a notification program used by many programs - - go to system preferences, near the bottom under "other" if you see it there it is most likely ver. 1.6.

    They came up with version 2.0 for snow leopard last night:
    http://growl.info/

    look at your console and look for certain programs that are pitting out excessive errors.....this has helped so far...will see what happens
  • thegrubbsian Level 1 Level 1 (0 points)
    That website has Growl 1.2 as the latest version...is there a 2.0 release?
  • Ryan83 Level 1 Level 1 (0 points)
    Hi thegrubbsian,

    I am sorry the SNOW LEOPARD COMPATIBLE IS 1.2
    the old version was 1.6.1
    So yes this is most current.
    My fans have been running more than Leopard - - but definitely less than before, as growl 1.6.1 throws many errors and there is a posting stating that 1.6.1 cause major issues in snow leopard.

    Hopefully 1.2 helps a bit
  • Ronan Boi Level 1 Level 1 (0 points)
    Just fixed my problem by resetting my SMC & PRAM 6 times. I didn't work on the first 3 times just i just kept trying it and finally i'm back to my old leopard temps of about 43º with safari and itunes open.
Previous 1 2 3 4 5 Next