Previous 1 2 3 Next 42 Replies Latest reply: Nov 9, 2009 3:32 PM by Huligirl
andypenders Level 1 (0 points)
I am like, what is going on? Everytime I put a title on, the screen goes black, with the writing and then onc the title has finished it goes back to the video. Did not have this problem pre-installation of Snow Leopard - anyone have any ideas?

MacBook Pro 17 inch, Mac OS X (10.5.7)
  • Karsten Schlüter Level 7 (32,202 points)
    andypenders wrote:
    .. ? Everytime I put a title on, the screen goes black, with the writing and then onc the title has finished it goes back to the video. Did not have this problem pre-installation of Snow Leopard - anyone have any ideas?


    Apple is aware of this issue for about three weeks, no fix offered yet.

    please make a bug-report:
    http://www.apple.com/feedback/imovie.html
  • andypenders Level 1 (0 points)
    Ok, so I have written to Apple about the Imovie title and no response and no responses here. The reason I use the Mac is for the Imovie! And with no titles it is a nightmare.
    Is it easy to use Time Capsule to uninstall Snow Leopard because if I am honest with I really don't feel the differences between the new and old.
  • Huligirl Level 1 (0 points)
    I am having the same issues with titles. goes to black and the title menu pane is also messed up. Can anyone help?
  • andypenders Level 1 (0 points)
    So - has anyone got any idea? Apple wrote to me and said they don;t really know what is going on but send my information any way. I am also having problems with my ichat freezing all the time.
    Can anyone see any benefit of Snow Leopard. It has just ruined my life!
  • Jim2006 Level 2 (360 points)
    This is probably caused by 3rd party plugin that is not compatible with Snow Leopard. Take a look at:

    /Library/Graphics/Quartz Composer Patches/

    If you have something in there, make sure it was installed by software that is compatible with Snow Leopard.
  • Huligirl Level 1 (0 points)
    nothing there. no 3rd party anything.
  • Winston Churchill Level 10 (95,708 points)
    Karsten, has anyone tried switching fonts.
  • Jim2006 Level 2 (360 points)
    Huligirl - I was replying to andypenders. What's your issue, the same black titles?
  • Karsten Schlüter Level 7 (32,202 points)
    Winston Churchill wrote:
    Karsten, has anyone tried switching fonts.


    I tried a lot ..



    .. does show: it is - imho - no corrupt font 'thingie', but somehow Quartz-related.. all titles, which are based upon that technology, are kaputt .

    re-installing iLife didn't fixed it; re-installing SL either ..
    lucky me, I made a clone of my working 10.4. set-up ...

    Apple is aware of this prob, but told me, they can not re-enact the prob.. I did send them even a screen-recording, hurray QT-X ... plus, they contacted some other users, I made a list of the posters here with same prob - still no results/reply.

    I don't have the time and endurance to test my own. e.g. what would happen, without a custom install of QT7, Rosetta, .. and I'm no engineer, if e.g. the grafic-cards have something in common.. of need a firmware-fix, due to some.. whatever.

    .. maybe, on some rainy November weekend, I will waste a few hours by watching the installer-video again and again and ... LOL .

    (no, I don't get any compensation doing that, not even a t-shirt.. )
  • Huligirl Level 1 (0 points)
    That is exactly what my screen looks like. fyi -- when snow leopard is uninstalled, the problem disappears, so it is conclusively related to SL. I have sent all my projects, events to apple engineers for testing a couple of weeks ago. Hoping they will have a fix soon.
  • Karsten Schlüter Level 7 (32,202 points)
    Huligirl wrote:
    .. so it is conclusively related to SL. I have sent all my projects, events to apple engineers for testing a couple of weeks ago. Hoping they will have a fix soon.


    soon .. ? hope dies last ..
    send my first report 24. August ..
    communication is a bit .. molassesish .. LOL
  • Jim2006 Level 2 (360 points)
    Karsten,

    Are you using software from CoreMelt? I know that has caused some Snow Leopard Compatibility issues.
  • Jim2006 Level 2 (360 points)
    I also know that GLTools from Kineme has Snow Leopard Compatibility issues. If you are using that make sure you are using version 1.3
  • Huligirl Level 1 (0 points)
    the cross dissolve also dips to black and I believe a few other transitions are also affected. On a couple of project where I used themes, for instance the photo album title page (where you can insert video or still picture) instead of seeing the video there on the album cover,you see black. It it also like that in other themes. All the titles have black... or black boxes. It seems like this is not a widespread problem since only a small group of posts. I took my IMac in to an apple genius a few weeks ago and he recommended uninstalling snow leopard which he did and went back to leopard -- but it created so many other problems instead -- I spent 10 hours with Apple Care to restore it back. (when it did revert to leopard -- the titles and other related iMovie problems disappeared. Please Apple Engineers -- fix it or let us know what we can do to restore iMovie to his full functionality.
Previous 1 2 3 Next