5 Replies Latest reply: Apr 11, 2010 11:44 AM by Jim Constant
Jim Constant Level 1 (105 points)
This has been happening a few days now. Time machine kicks off a backup but it never gets anywhere. It just keeps spinning and saying 'Making Backup Disk Available'

The log says only:

Starting standard backup
Attempting to mount network destination using URL: afp://Jim@Jims-Time-Capsule.local/Jim's%20Time%20Capsule
Mounted network destination using URL: afp://Jim@Jims-Time-Capsule.local/Jim's%20Time%20Capsule

I tried to use Disk Utility to repair the sparsebundle and although it says it needs to be repaired, when I click repair it quickly says it 'Volume Repair Complete' but then gets stuck on ''Updating Boot Support Partitions for the volume as required'. I left it on all night to see if it would ever finish and it never did.

Where do I go from here?

Thanks

Message was edited by: Jim Constant

Macbook Pro (2.16 GHz Intel Core 2 Duo), Mac OS X (10.6.2)
  • Duane Level 10 (120,784 points)
    You probably want to post in the Discussions > Mac OS X v10.5 Leopard > Time Machine discussion area.
  • Pondini Level 8 (38,740 points)
    Jim Constant wrote:
    This has been happening a few days now. Time machine kicks off a backup but it never gets anywhere. It just keeps spinning and saying 'Making Backup Disk Available'

    The log says only:

    Starting standard backup
    Attempting to mount network destination using URL: afp://Jim@Jims-Time-Capsule.local/Jim's%20Time%20Capsule
    Mounted network destination using URL: afp://Jim@Jims-Time-Capsule.local/Jim's%20Time%20Capsule

    I tried to use Disk Utility to repair the sparsebundle and although it says it needs to be repaired, when I click repair it quickly says it 'Volume Repair Complete' but then gets stuck on ''Updating Boot Support Partitions for the volume as required'. I left it on all night to see if it would ever finish and it never did.


    I've seen that on occasion, and the only cure was to delete the sparse bundle or erase the disk.

    Time Machine does get cranky about some names from time to time. It makes no sense, but check #P1 in the Using TIME MACHINE with a TIME CAPSULE *User Tip,* also at the top of this forum. Your Time Capsule name has some dashes in it; I'd try removing them and renaming the other things as noted in that section. Can't hurt, might help.
  • Jim Constant Level 1 (105 points)
    Thanks, Pondini. I'll give those things a try.
  • Jim Constant Level 1 (105 points)
    Not a bad idea. I thought it could be either TM or the TC and I just started here. I'll post in the TM forum too.
  • Jim Constant Level 1 (105 points)
    Ended up deleting the sparsebundle and create a brand new backup. Working fine now.