Previous 1 2 3 Next 77 Replies Latest reply: Aug 7, 2015 10:59 AM by NMMichael
GarethD Level 1 (0 points)
I have a new iPhone 3GS, i can setup my exchange account through the iphone and the account comes back as verified, however i cannot get any mail. All i get is Cannot Get Mail, The connection to the server failed. I have tested my account settings on a Windows Mobile 6 device and it connects fine. Any ideas as this is now driving me crazy!!!!!!!

iPhone 3GS, Windows Vista
  • Thorpee Level 1 (0 points)
    I am also having the same problem. I can connect to the exchange server no problems. Contacts and calendars sync okay backwards and forwards. I cannot get mail. It keeps coming up with Cannot get mail - user name or password are incorrect. The username and password are not incorrect - they are the same ones I use to login in with web access. Anybody out there got any ideas. It's getting a bit frustrating having to go into Safari and webmail everytime I want to check for emails.
  • ggenin Level 1 (0 points)
    It has been working fine for me until last monday. My company swears they haven't changed anything to our server. I keep on getting the same message about not being able to acccess the server...

    HELP !!
  • AKG8R Level 1 (15 points)
    May wanna try a soft reset or remove the accont re-add it.
  • Thorpee Level 1 (0 points)
    Tried both of those things. Still no joy. It's just very strange that I can sync calendars and contacts back and forwards, I can also see all of my mail boxes but if I try to access the mail in the mail folders, i get password is incorrect. (Well it's not - I can get a blackberry to sync everything with that password). I'm about ready to throw the phone out of the window.
  • John Hermsen Level 1 (0 points)
    I'm also having the same kind of issue.
    My config and findings:
    - The Exchange 2003 is running as part of SBS 2003.
    - I am able to connect to ActiveSync using a Windows Mobile based phone
    - When using the IPhone it just says Cannot get mail....
    In IIS logfiles it shows the ActiveSync page as being accessed with code 200 so
    that seems ok

    My question now is is there a way to get more logging on the IPhone to see if I can trace anything else?
  • HelpDeskDan Level 1 (0 points)
    I had this issue this morning and a Network Reset did the trick.

    Settings - General - Reset - Reset Network Settings
  • Scottiob Level 1 (0 points)
    I HAVE THE ANSWER...

    Change the "Mail Days to Sync" field to "No Limit"

    I have no idea why that should have made any difference.

    this was an annoying issue that I've been trying to fix for weeks....email works one day then ceases to.

    Also - this forum could be made easier to search and use
  • Stain Boy Level 1 (10 points)
    Same problems here, iOS 4.0.1, 3GS. Several iPhones in the company have no issue connecting and getting email from our Exchange server--different models and iOS versions. However even though I'm using the exact same Exchange account configuration (save for login/pass) mine immediately gets the "Cannot get mail/failed" message. It's like it's not even getting to the point of a timeout.

    Deleted and set up the account on the phone - verifies, but no email
    Tried the network reset trick - no success
    Tried setting "Mail days to sync" to "No limit" - no success
  • nrob Level 1 (0 points)
    This has been happening to me too ever since yesterday afternoon. I deleted the account and tried to recreate it and for a while it wouldnt work. Then, out of no where it worked...for a while. This morning the exact same thing happened...I deleted the account, but to my complete dismay and total frustration, it's not recognizing my email exchange server account...

    For whatever reason, it's never getting to the enable ssl screen.

    I'll take any suggestions.

    Thanks
  • ericw1165 Level 1 (0 points)
    Any resolution - my iphone4 stopped working with the exchange server yesterday. did some resets and still no joy...
  • Lawrence Finch Level 8 (35,018 points)
    Symptoms like yours and the one you replied to are usually on the server side, especially if it worked before. Perhaps the administrator applied a Microsoft patch or changed a configuration setting.

    What you can do on the phone: Go to Settings/General/Reset - Reset Network Settings (this will erase your WiFi authentication, but won't break anything else).

    Then delete the Exchange account, Reboot the phone (you must do this) and add the Exchange account back.

    To Reboot, hold HOME and SLEEP until an Apple logo appears, then immediately release both buttons. Ignore "Slide to power off".
  • Fallowfieldsuk Level 1 (0 points)
    Thank you for this - have tried your excellent procedure without success. Any ideas as to where to now?
  • Lawrence Finch Level 8 (35,018 points)
    I see you are new to the thread. Do other users of your Exchange server have a problem? What are your symptoms, error messages, etc?
  • JayUSA123 Level 1 (0 points)
    Hello all,

    I'm experiencing the same problems as described in this thread. We have 3 iphones at my company (all 3GS). 2 have iOS 3.x and connect to our exchange server without issue. Mine, with iOS 4, only displays "Cannot Get Mail"

    I've tried the steps outlined above, including removing & re-adding, performing a network reset, setting the days to fetch to no limit. But I'm still without my work mail, contacts, and calendar.

    Can anyone suggest another course of action or at least a way to access an error log for easier troubleshooting?

    THANKS!

    Message was edited by: JayUSA123
Previous 1 2 3 Next