Previous 1 22 23 24 25 26 Next 1,712 Replies Latest reply: Dec 21, 2012 12:21 PM by OtherMacGuy Go to original post
  • FoxFanRay Level 1 (25 points)
    No issues with my i7 15 inch a little over 1 month old.

    Chipset Model: Intel HD Graphics
    Type: GPU
    Bus: Built-In
    VRAM (Total): 288 MB
    Vendor: Intel (0x8086)
    Device ID: 0x0046
    Revision ID: 0x0012
    gMux Version: 1.9.21

    Chipset Model: NVIDIA GeForce GT 330M
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 512 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x0a29
    Revision ID: 0x00a2
    ROM Revision: 3523
    gMux Version: 1.9.21
  • hidden72 Level 1 (0 points)
    I got a new 15" a couple of weeks ago. I've probably experienced 5 lockups total. They've always seemed to happen when I was minimizing or maximizing a window. I'll have to pay some more attention as to the circumstances surrounding the lockups.

    ntel HD Graphics:

    Chipset Model: Intel HD Graphics
    Type: GPU
    Bus: Built-In
    VRAM (Total): 288 MB
    Vendor: Intel (0x8086)
    Device ID: 0x0046
    Revision ID: 0x0018
    gMux Version: 1.9.21
    Displays:
    Color LCD:
    Resolution: 1680 x 1050
    Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Built-In: Yes

    NVIDIA GeForce GT 330M:

    Chipset Model: NVIDIA GeForce GT 330M
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 512 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x0a29
    Revision ID: 0x00a2
    ROM Revision: 3540
    gMux Version: 1.9.21
    Displays:
    Display Connector:
    Status: No Display Connected
    Display Connector:
    Status: No Display Connected
  • rod.gui Level 1 (0 points)
    How do I get the version of Gmux? Because in the "About This Mac / More Information" does not appear.

    NVIDIA GeForce 320M:

    Model Group for Integrated Circuits: NVIDIA GeForce 320M
    Type: GPU
    Bus: PCI
    VRAM (Total): 256 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x08a0
    Revision ID: 0x00a2
    ROM Revision: 3533
    Monitors:
    Color LCD:
    Resolution: 1280 x 800
    Pixel Depth: 32 bit color (ARGB8888)
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Integrated: Yes
    Monitor Connector:
    Status: No display connected
  • mgcharlie Level 1 (0 points)
    I think it is because there is no graphics switching on your macbook pro 13".

    What are the symptoms you're experiencing on the macbook?

    Message was edited by: mgcharlie
  • pip-in Level 1 (0 points)
    had one freeze standard effects but not on batterry Chipset Model: NVIDIA GeForce GT 330M
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 512 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x0a29
    Revision ID: 0x00a2
    ROM Revision: 3532
    gMux Version: 1.9.22
    Chipset Model: Intel HD Graphics
    Type: GPU
    Bus: Built-In
    VRAM (Total): 288 MB
    Vendor: Intel (0x8086)
    Device ID: 0x0046
    Revision ID: 0x0012
    gMux Version: 1.9.22
  • Hedemann Level 1 (10 points)
    No issues so far. 3 days in to heavy, heavy use. 17" i7, 2,66, 4 gig ram. Tried everthing, but it's solid as a rock, and very cool and quiet.

    NVIDIA GeForce GT 330M:

    Chipset-model: NVIDIA GeForce GT 330M
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    Bredde på PCIe-kanal: x16
    VRAM (i alt): 512 MB
    Producent: NVIDIA (0x10de)
    Enheds-id: 0x0a29
    Revision-id: 0x00a2
    ROM-revision: 3540
    gMux-version: 1.9.22

    Hardrive is the dreaded Seagate:

    Model: ST9500420ASG
    Revision: 0008APM2


    One thing though. I initially ordered it April 16th, and it just didn't show up. There were delays, caused by the Icelandic ash cloud, but after the airports opened, nothing happened. Turned out that didn't make the machine before May 10, and there was a delay they couldn't explain. Maybe waiting for new components, to replace the faulty ones? Just a thought.
  • califfo1975 Level 1 (0 points)
    I ordered mine on Apr 21th and received on May 6th, so I did not encounter the delay problem you are talking about and mine was a CTO.
    With respect to your assumption, the complaints have been starting to grow-up right now and I would be surprised that they had the time to address this 'possible' HW problem so early. If, nevetheless, they were aware of this and let a lots of faulty machines in the world, they are to be blamed!!!

    With respect to the kind of poll that I launched yesterday requesting to post the gmux versions and ROM, etc... looking rapidly at the data it appears that:
    - there are 1 month old MBP that never froze (with 3523 rom and 1.9.21 gmux)
    - 3540 rom + gmux 1.9.22 is not freezing-free and 2 mbp with the same versions may freeze or not freeze....
    - maybe there is both HW and s/w contribution to this bl*y freezing issue
    - a mere s/w or f/w issue should not be completely excluded as the freezing is random (some people did not report any more in last days, or did have it under light load and not under heavy one....)
    - I am really surprised by Apple not providing information about this: moreover the many returns of some MBP should not have been so beneficial to them!!

    In the light of this, if we wanted really to know who has newer HW than others we should post either manufacturing date or (even better) S/N of the MBP.
    in spite of this, this latter is confidential I believe, and not all of you / us might agree to post S/N.
    I let you comment on this.

    Cheers.
  • Appelflap Level 1 (0 points)
    I think the SMC version is also something of interest since it also handles the cooling(fan speeds)

    I have found some reports of people having the same freezing issue's, after they increased the fan speed(manually) they claim that their freezing is gone.
    (at least the GFX freezing during heavy gaming)
  • joelyen Level 1 (0 points)
    This is my first post. Let me add mine to the list so there are more data for everyone.

    I bought this CTO 15" i5 Hi-Res Matte, 500G 7200rpm on May 4th and it has this problem all the time (even when I first boot it up!)! Oddly, I also bought another one (same spec) for my friend and his has NO issue at all. I also notice that it only happens when there are disk usages.

    I have re-installed a couple times, with and without Time Machine restore. And it all has problems. This is my first mac and I am very disappointed.

    Model Name: MacBook Pro
    Model Identifier: MacBookPro6,2
    Processor Name: Intel Core i5
    Processor Speed: 2.53 GHz
    Number Of Processors: 1
    Total Number Of Cores: 2
    L2 Cache (per core): 256 KB
    L3 Cache: 3 MB
    Memory: 4 GB
    Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
    Boot ROM Version: MBP61.0057.B07
    SMC Version (system): 1.58f16
    Sudden Motion Sensor:
    State: Enabled

    Harddrive:
    Vendor: Intel
    Product: 5 Series Chipset
    Link Speed: 3 Gigabit
    Negotiated Link Speed: 1.5 Gigabit
    Description: AHCI Version 1.30 Supported

    ST9500420ASG:

    Capacity: 500.11 GB (500,107,862,016 bytes)
    Model: ST9500420ASG
    Revision: 0008APM2
    Serial Number: 5xxxxxx
    Native Command Queuing: Yes
    Queue Depth: 32
    Removable Media: No
    Detachable Drive: No
    BSD Name: disk0
    Rotational Rate: 7200
    Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table)
    S.M.A.R.T. status: Verified
    Volumes:
    Mac HD:
    Capacity: 499.76 GB (499,763,888,128 bytes)
    Available: 473.2 GB (473,204,973,568 bytes)
    Writable: Yes
    File System: Journaled HFS+
    BSD Name: disk0s2
    Mount Point: /


    Intel HD Graphics:

    Chipset Model: Intel HD Graphics
    Type: GPU
    Bus: Built-In
    VRAM (Total): 288 MB
    Vendor: Intel (0x8086)
    Device ID: 0x0046
    Revision ID: 0x0012
    gMux Version: 1.9.21
    Displays:
    Color LCD:
    Resolution: 1680 x 1050
    Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Built-In: Yes



    NVIDIA GeForce GT 330M:

    Chipset Model: NVIDIA GeForce GT 330M
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 256 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x0a29
    Revision ID: 0x00a2
    ROM Revision: 3541
    gMux Version: 1.9.21
    Displays:
    Display Connector:
    Status: No Display Connected
    Display Connector:
    Status: No Display Connected

    This is a real issue. I hope it could be fixed soon.
  • califfo1975 Level 1 (0 points)
    2 questions:
    - when was your machine theoretically manufactured, i.e. is 4th May the date at which you received it or at which you ordered it?
    - have the 2 mbp been bought the same day? Or is the non-freezing one more recent than the freezing one?

    Cheers
  • joelyen Level 1 (0 points)
    1) Sorry, I mixed up the date. Mine was ordered on May 1st. The second one is ordered on May 4th. Just a couple days apart.
    2) I guessed mine was built a bit earlier. But I am not sure.

    One more note: after I encountered this problems for a couple of days, I ran Disk Utility and found out that the HD was corrupted. I was thinking that it may be the root cause. I took it back to the repair shop and has the hard drive replaced and the problem still occurs.

    I than seached the net and found this post.

    Maybe I could ask my friend for his system info to compare the firmware, etc.
  • Appelflap Level 1 (0 points)
    yes, Please compare the 2 , i hope something is different in the configuration/versions.

    Message was edited by: Appelflap
  • FiveLittleFish Level 2 (445 points)
    I replied earlier on, to report no issues with my machine. It occurred to me that anyone WITHOUT problems probably wouldn't be reporting on this thread, or even aware of it. I only happened to notice it because I was searching for separate wireless issues. So the thread is skewed in favour of owners with issues (as you'd expect - users tend to report problems, not good things)

    Today, my MBP has been under heavy load, all day, with Final Cut. NO freezes and all the time in Nvidea (I've yet to see a switch to Intel)
  • baseliner Level 1 (0 points)
    Something strange happened yesterday. I put my machine to sleep, took it into work and plugged it into the Dell 24" display at my desk. It connected fine in the Intel only mode. I then unplugged it from the display and took it for a meeting. After the meeting, when I plugged the display back in, it wouldn't show up on the external display and kept on flickering on the laptop's screen. I then changed the mode to Nvidia only and it worked. I came home and re-tried what I did yesterday when I was able to connect using Intel only to my ASUS 24" and this time, it wouldn't connect. So, definitely something buggy going on.

    Anyways, I was on Intel only for 2 days and did not have any freezes, and I've been on Nvidia only for 1 day and no freezes yet. Will continue to monitor.
  • califfo1975 Level 1 (0 points)
    remind to us please: do you currently have a replacement?
    Thanks
Previous 1 22 23 24 25 26 Next