9 Replies Latest reply: Sep 1, 2010 4:27 AM by maxscience
chlowden Level 1 (0 points)
I have just received an iphone4 and naturally have been using the super camera in it. Problem is that the more I shoot the slower the camera app is to open. I now have a gig of video and the camera will not open at all anymore. The app opens but the iris never does. I turned the iphone off but this does not seem to solve the issue. Does anyone else have this problem?

Macintel, iOS 4, Avid User, FCP, Lightworks etc
  • rbrylawski Level 6 (11,850 points)
    Try a soft reset. Hold the power and home button simultaneously until the Apple log appears then let go. The phone will reset, not change any settings and things should be fine.......If offered the turn off swipe bar, keep holding until the logo appears.......
  • chlowden Level 1 (0 points)
    Sadly it did Not do The trick. I erased all m'y vidéos and pic and The start Time got betterave, as soon as i film again, it takes upto 10 Mins to have the camera operational. Strangely, i have no opening The films shot.
  • iMatt.co.tv Level 1 (35 points)
    Wow that is interesting.

    ***** to hear about this, because im basically getting the iPhone 4 because of a couple things:

    1. Rogers awesome 6gb data plan is a must, and i need to get it while its their
    2. Its the iPhone, so it has the App store
    3. The best camera to date on any apple mobile device, which is my main use of this device, I will be using it to mess around and create projects.

    Hopefully this isnt a system wide error, can anyone else confirm that the OP is the only one with this issue? xD
  • chlowden Level 1 (0 points)
    Sorry for The incomprehensible reply but the iphone language is wierd. It looks like i have an os issue but i am looping for a console app that Will shown me what is really going on.
  • chlowden Level 1 (0 points)
    Below is The crash log for the camera service from The iPhone 4. Interesting that it sees the hardware as 3.1 when it is an all new iPhone 4.

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
      <string>Incident Identifier: 1EB46811-5603-4DA2-8B94-6EDA9FBAB0B8
    CrashReporter Key:   cec8b4d1aab2fc6a5d38ab92625c2cee8de68c37
    Hardware Model:      iPhone3,1
    OS Version:          iPhone OS 4.0.1 (8A306)
    Kernel version:      Darwin Kernel Version 10.3.1: Wed May 26 22:28:33 PDT 2010; root:xnu-1504.50.73~2/RELEASEARMS5L8930X
    Date:                2010-08-10 10:48:57 +0200
    Exception Code:      0x8badf00d
    Reason:              com.apple.mobileslideshow-Camera failed to suspend in time 
    elapsed total CPU time (seconds): 10.120 (user 9.160, system 0.960), 100% CPU 
    elapsed application CPU time (seconds): 0.040, 0% CPU
    Thermal Level:       -1
    Thermal Sensors:    failed to load sensor values

    Process 0 kernel_task threads:
    thread 0x8027c66c 0x9 0x80266c88
      kernel cont 8004e355
    thread 0xc095cb20 0x84 0
      kernel cont 8001da39
    thread 0xc095c6d0 0x9 0x8001e519
      kernel cont 8001e345
    thread 0xc095c280 0x9 0x8027c214
  • chlowden Level 1 (0 points)
    Eventually, I took the phone back and I reckon that I will get a new one.
  • maxscience Level 1 (0 points)
    I arrived on this thread from Google when looking for "iphone failed to load sensor values" as my crash report is similar to yours. It's not about the camera app but about a watchdog timeout, it's a crash report of a brand new iphone 4 just plugged into itunes.
    Like yours it says:

    Thermal Level: -1
    Thermal Sensors: failed to load sensor values

    Did you see an increase in temperature on the back of your iphone when having that problem?
    Are other people having similar crash reports on the iphone 4?
  • chlowden Level 1 (0 points)
    No extra heat that I could feel. As I said before, eventually, I sent the iphone back and Apple replaced with a new one, no questions asked.
  • maxscience Level 1 (0 points)
    Do you happen to have a similar crash report about temperature sensors on your newly replaced iphone 4?