Macbook M1 tiz ses problemi

Ben yaklaşık olarak 3 yıldır macbook air m1 kullanıcısıyım ve aldığımdan beri ne zaman tiz sesli bir şarkı dinlesem (özellikle de piyano dinlediğimde) hoparlörün sol üst köşesinden cızırtı sesi geliyor ve ** da müzik deneyimimi olumsuz yönde etkiliyor. Şimdiye kadar çok umursamamıştım ama enstrümental müzikler dinlemeyi arttırınca ** problem gittikçe gözüme batmaya ve beni rahatsız etmeye başladı. Diğer mac kullanıcıları da bunu test etmek isterse https://www.youtube.com/watch?v=LpczZN5nel4 ** youtube linkindeki Silver Lake adlı şarkının başında karşılaşabilir çünkü ilk ** problemi farkettiğimde ** şarkıyı dinliyordum. İnternette ** probleme yönelik araştırma yaptığımda benim dışındaki başka insanların da ** problemle karşılaştıklarını ve çözüm bulamadıklarını öğrendim. ** tiz sese karşı yaşadığım problemi nasıl çözebilirim? Çözüm yollarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)

MacBook Air 13″, macOS 13.5

Posted on Oct 15, 2023 12:51 AM

Reply
2 replies

Oct 22, 2023 1:04 AM in response to lexOS1

Şimdiden ilginiz için teşekkürler ama ben galiba sorunun çözümünü buldum. Ses ayarları ile birazcık oynadım ve biraz daha şarkı analizi yaptım. ** araştırmalarımda başka şarkılarda da ** problemle karşılaştım. Anladığım kadarıyla ses seviyesi arttıkça çıkan cızırtı sesi artıyor ve sesi azalttığımda ise sorunun azaldığını farkettim. En kısığa yakın bir ses seviyesine getirdiğimde ise sorun ortadan kalkıyor. Ama aynı zamanda ** problem uygulama içi sesten ziyade bilgisayarın kendisinde sesi arttırdığımda daha da fazla karşılaştığımı farkettim. Bunun nedeni ise Apple'ın kullandığı hoparlörlerin titreşim miktarı. Yüzeysel bir şekilde düşünecek olursak ** problem sadece kablo giriş kısmında var ve kablo giriş kısmı nedeniyle hoparlörlerin altında bir boşluk var. ** da bize sesin seviyesine bağlı titreşimin gerçekleşebileceği bir ortam sunuyor. Kısacası ** problemin çözümü için birkaç tane yöntem var. 1-) Daha az titreşime neden olacak hoparlörlerin tercihi 2-) kablo giriş kısımlarının veya hoparlörlerin yerinin değiştirilmesi 3-) Kulaklık kullanımı (ki ** da başka bir hoparlör tercih etmekle aynı şey)

Sizin başka bir çözüm yolunuz var mı?

This thread has been closed by the system or the community team. You may vote for any posts you find helpful, or search the Community for additional answers.

Macbook M1 tiz ses problemi

Welcome to Apple Support Community
A forum where Apple customers help each other with their products. Get started with your Apple Account.