Bölümlenmiş Diski Masaüstüne Bağlama (Unutulan Şifre).
Merhabalar.
Disk izlencesinden SSD yi bölümleyerek ayırdım, bir de şifre koydum. Koymaz olaydım!...
Pc yi uyutuyorum sonra tekrar uyandırıp öyle kullanıyorum. Bir gün yeniden başlattım ve karşıma diski masaüstüne bağlamak icin parolanızı girin ekranı geldi. Ben şok!!! Ee uzun süre girmediğim şifreyi de haliyle unuttum, ilk yanlış girişte bilmem kaç saat sonra denemeye atıyor. Win deki SAM dosyası gibi Mac de de bir dosya olmalı ve buna müdahale edebilmeliyiz. Şifreleme algoritmasını da çözemedim. Apple destek de bununla ilgili yapabilecegi birşeyin olmadigini söylüyor (bir anlamda çok iyi). Ne yaptımsa bir türlü açamadım. Verilerim olmasa basacağım formatı ama icindekiler onemli. Parayla satın alınamayan değerdeki veriler...
Böyle durumlar icin Apple in biz kullanıcılarına destek sağlamasi lazım. Her turlu güvenlik testinden geçip Pc nin bize ait olduğunu kanıtladıktan sonra tak tak şifreyi etkisiz hale getirebilir. Sonuçta hersey yazılım yani. Pc bunu bir yerde tutuyor ki bize soruyor, teyitleyip işlem yapıyor. İnsanız sonuçta, sorumluluk bize ait olabilir fakat doğal varlıklarız, makina degiliz ki hafıza değişmesin!
Bu konudaki fikrimin prosedürleri tartışılabilir fakat hakli olduğumu düşünüyorum. Apple a güveniyoruz ama bizi yarı yolda bırakıyor. Lütfen birisi cıksın ve yardımcı olsun...
MacBook Pro 14″