Mac Mini M2 2023, DFU modunda takılı kaldı - Geri Yükleme/Canlandırma sırasında "Cihazın geçiş yapmasını beklemekten vazgeçildi" hatası oluştu.
Herkese merhaba,
Mac Mini M2'mde ciddi bir sorun yaşıyorum . Çalışırken cihaz aniden dondu ve kapandı. O zamandan beri görüntü vermiyor ve normal şekilde açılmıyor.
Cihazın Mevcut Durumu:
- Durum gösterge ışığı sabit beyaz renkte yanıyor.
- Vantilatör dönüyor ve hava akışı var, ancak monitörde görüntü yok.
- Güç düğmesine uzun süre basılı tutulduğunda bile Kurtarma Moduna (Başlangıç Seçenekleri) girmiyor.
- Cihazda herhangi bir fiziksel hasar veya sıvı teması yok; çok az kullanılmış.
(Başka bir Mac'te Apple Configurator kullanılarak) İzlenen Adımlar:
- Mac Mini'yi DFU modunda yüksek kaliteli bir Thunderbolt kablosu kullanarak M1 MacBook'a bağladım.
- En yeni IPSW dosyasını kullanarak "Cihazı Canlandır" seçeneğini denedim . "Sistem Yükleniyor" aşamasında başarısız oldu.
- "Cihazı Geri Yükle" (veri kaybını kabul ederek) seçeneğini denedim , ancak aynı noktada başarısız oldu.
- Hata Mesajı: "** cihazda sistem geri yüklenemiyor. Cihazın DFU durumundan DFU durumuna geçmesini beklemekten vazgeçildi."
Farklı kablolar ve portlar denedim, ancak geçiş hatası devam ediyor. **, kritik iş verileri (web geliştirme projeleri) içeren profesyonel bir iş istasyonu ve garantisi yeni bittiği için, ** kadar az kullanılan bir cihazda olası bir anakart arızası konusunda çok endişeliyim.
"DFU'dan DFU'ya geçiş" döngüsüyle karşılaşan oldu mu? ** geçişi zorlamanın bir yolu var mı yoksa ** kesinleşmiş bir donanım (NAND/Mantık Kartı) arızası mı?
Her türlü yardımınız için çok teşekkür ederim.
Mac mini, macOS 26.4