Skip navigation

Photos not streaming via AirPlay to ATV2

13410 Views 25 Replies Latest reply: Aug 9, 2011 12:26 PM by rsrhcp RSS
  • codywater Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 29, 2010 4:29 PM (in response to Zoeythedog)
    I am having the same problem: AirPlay works fine with audio from the iPhone, however, the AirPlay button does not appear as an option for any photos. Tried resetting iPhone and Apple TV to no avail. Apple TV showed no software updates available yesterday, but I just checked again and it shows one update. Hopefully that solves the problem.
    iPhone 3GS (iOS 4.2.1), iOS 4, Apple TV Gen2
  • Wolfang Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 4, 2011 6:20 AM (in response to Zoeythedog)
    I've the same problem, all devices are now updated but... I didn't resolve yet. It works correctly on my Ipad, but if I use Iphone4...it seems freezed on the first photo, there is always a long delay....something is of course wrong...it is not usable.. please help me
    AppleTV VS IPHONE4, iOS 4
  • ChuckHo Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 19, 2011 8:00 PM (in response to John Knowles)
    I too am having the same problem. I can use the Remote iPhone app, and that works without any problems, so I don't think it's a problem with WiFi. But when I use the Photos app to show pictures on my TV via Apple TV, I can show 1 or 2 photos, sometimes more, then it stops working. The TV picture freezes on one photo, and no matter how many photos I browse through (on the iPhone), the TV picture doesn't change. If I stop AirPlay and restart it, usually that does not help. Occasionally it works for a bit after that.
    iPhone 4, iOS 4, Windows 7
  • bob83148 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 20, 2011 3:36 AM (in response to John Knowles)
    I had the same problem and found that if I put the iphone in airplane mode - the slideshow feature worked great.
    iphone 4 and 2nd gen apple tv, iOS 4
  • sandler77 Level 1 Level 1 (70 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 20, 2011 5:47 AM (in response to John Knowles)
    If you enable a Photos slideshow on the iPhone and change the custom transitions/photo lengths, everything plays fine on the iPhone 4 as expected. However, now that you can stream to the Apple TV2 using AirPlay, there is a bug in the 4.2.1 software. If you start your Photos slideshow on your iPhone, then press the airplay icon (top right of the screen), it streams your slideshow to Apple TV2. Great news! However, the issue is that the pushed slideshow only shows photos using the dissolve transition with 2 second intervals between photos, regardless of your user defined slideshow options. As soon as you disable the pushed AirPlay slideshow and go back to the slideshow on your iPhone using the Photos app, it plays fine using your custom settings...

    Maybe we will see a fix with the iOS 4.3 software coming soon? I hope Apple gets it right this time.
    Apple TV 2, Mac OS X (10.6)
  • Patrick Faltico Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 24, 2011 3:49 PM (in response to Zoeythedog)
    To Zoeythedog, curious what model of iPhone (3gs or 4) you have? And do you know if it's the older bootrom 3gs or newer? Did you get the iPhone in 1st half of 2009 or before?

    I see that many people with this problem, including me, have latest software updates but keep seeing the photo airplay bug. I'm wondering if it's somehow hardware related.

    Fyi, I have older bootrom iPhone 3gs. Thanks for sharing.
    iPhone 3gs, MBPro 15" 2.4Ghz, iMac G5 2.1Ghz, Mac OS X (10.6.6)
  • ChuckHo Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 27, 2011 7:45 PM (in response to bob83148)
    The tip suggested by bob83148 worked for me. I set the iPhone to *Airplane Mode*, then turned WiFi back on. It's working great now! I hope Apple has a fix for this in OS version 4.3 that's coming out soon.
    iPhone 4, iOS 4, Windows 7
  • lennydas Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 20, 2011 6:41 AM (in response to John Knowles)
    I am having trouble streaming photos from iphone 3gs with new 4.3 software. I do not get an option for airplay with my new ATV (updated software). The music and videos stream from phone, just not photos. Anyone have a suggestion?
    Imac 1.83 Intel Core Duo, Mac OS X (10.4.10), macbook 2.16 intel core 2 Duo 1.5 memory, Iphone 3gs
  • rsrhcp Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 9, 2011 12:26 PM (in response to John Knowles)

    The ATV would get stuck on the first photo, or else get a few photos into a slideshow before crapping out.

    Sounds similar to my situation.  When I try to run the Slideshow feature on the Photos app on my iPad/iTouch, ATV2 shoots off a few images real quick, then goes back to the ATV screen like nothing happened.

     

    Did you end up finding a solution to this? Check out more here:

    https://discussions.apple.com/thread/3250875?tstart=0

     

     

     

    Also, you mentioned a 3-4 second lag.  I figured out that my physical proximity to my router (hooking up the iPad and ATV2 via WiFi) made a HUGE difference. I'm talking 4 second to .5 second lag.  Maybe that could help too!

1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.