Previous 1 2 Next 15 Replies Latest reply: Apr 7, 2012 4:08 PM by JOrd1234
m0thr4 Level 1 Level 1 (100 points)
I just bought a Macbook Air which came with Garageband '11 installed; however, when I go into the loop browser, many of the categories are greyed out and can't be selected. When I used to run Garageband '09, all categories were available.

Is this just a promo copy of Garageband '11 - would I need to buy the full version in order to get all the loops?

iMac 24" 3.06 GHz Intel Core 2 Duo, Mac OS X (10.6.2), Macbook Air 2010 (2.13GHz/4GB/256GB), iPhone 4, Apple TV, AEBS
  • striderpaul Level 1 Level 1 (0 points)
    I have the same problem, I bought a new iMac and loops are missing, yet my MacBook has them installed.
    I'm running iLife 11 on the MacBook and have used the disk in the iMac to see if that would help. I tried to locate the loops directory without success that I could compare the directory to see whats missing.

    There seems to be problems with missing loops, but as yet no real answer is available.
  • striderpaul Level 1 Level 1 (0 points)
    The Loops are stored in
    library/Audio/Apple Loops/Apple Loops for GarageBand

    I dragged the missing loops into the loop window on GarageBand and they then appear and can be used. The next problem is deleting the original missing loops as they still appear greyed out.
    This isn't perfect but at least you have access to the missing loops.
  • Christoph Drösser Level 6 Level 6 (11,275 points)
    The next problem is deleting the original missing loops as they still appear greyed out.


    You get rid of this by trashing the Apple Loops Index folder in HD/Library/Audio, opening GB and dragging all your loops folders onto the Loop Browser.
  • striderpaul Level 1 Level 1 (0 points)
    Excellent, all done, back to normal. Thanks for your help.
  • Castleberry Level 1 Level 1 (0 points)
    Noob question here:

    Where exactly is the HD/Library/Audio path? I don't have one with that specific path name and do not want to delete the wrong one. Thanks!
  • sweditorial Level 1 Level 1 (0 points)
    Hey, thanks for the info listed here. However, I tried everything in those order it's listed, and still no luck.

    After deleting the index folder, I dragged the Apple Loops folder to my GarageBand loops window. It said it was reindexing loops; however, it still only shows software instruments; no loops. The same can be said about dragging my JamPacks in: it says it's importing the loops, and then nothing shows up.

    I'm frustrated because when I view any songs I recorded before today, I can see the FULL loop browser. But as soon as I open this project, there are NO loops. Initially I thought the issue came from upgrading to GB'11, but I have projects recorded after upgrading that the loops work just fine in. It's just today's project, for whatever reason.

    Any help would be appreciated; I'm going crazy!
  • sweditorial Level 1 Level 1 (0 points)
    What EXACTLY did you do to restore your loops? I've tried the process indicated here to know success...
  • HangTime Level 9 Level 9 (50,380 points)
    sweditorial wrote:
    It's just today's project, for whatever reason.


    http://www.bulletsandbones.com/GB/GBFAQ.html#missingloops

    (Let the page FULLY load. The link to your answer is at the top of your screen)

  • sweditorial Level 1 Level 1 (0 points)
    That didn't help at ALL. And why does your site look like it was made in Geocities?
  • the.swant Level 1 Level 1 (0 points)
    I have the same problem discussed here but with Garageband '08. It seems my garageband just shows non-midi (blue files) but no real midi-files (green). I've tried all I could find on re-indexing and so forth but to no avail.

    /s
  • kanderso Level 1 Level 1 (0 points)
    Sweditorial: I had the same problem. Did you use a different time signature on your new project? I made a song in 3/4 time and very few loops were available for that reason. Since you don't have this missing-loops problem with other projects, I suspect it's the time signature issue. GarageBand will not display loops that it considers incompatible with the time signature you've chosen. (Thanks to Bullets and Bones for pointing this out.)
  • sweditorial Level 1 Level 1 (0 points)
    It wasn't just that one project; ANY project I've opened since then has no loops available, even if it contains a loop I put there before.
  • kimmer56 Level 1 Level 1 (0 points)

    I have gb 09. We just installed a bigger hardrive on my mac book pro. We did time mahine before installing. We re-installed the operating system. All seemed fine until I went to use my cello loops today and most of my string loops are gone. All that remains are international string loops like Afgan this and Brazilian that. The original libray must be somewhere on the computer since we restored my programs and settings using  time machine right after we installed the hardrive. Any advice as to how to get my library back to normal?

    Thanks for your help.

     

    Kimmer56

  • thedeeman236 Level 1 Level 1 (0 points)

    Change your time signature under "Project" on the bottom of the workspace.. If you put 3/4 it greys out all the drums that won't jive with 3/4 time.

Previous 1 2 Next