Skip navigation

No sim card installed error on iPad 3G

9738 Views 13 Replies Latest reply: Nov 11, 2011 9:01 AM by conitor RSS
billgreece Calculating status...
Currently Being Moderated
Jan 27, 2011 4:35 AM
Hello to the forum,

My iPad 3G cannot read the micro sim card installed issued by Vodafone Greece. This micro sim card works perfectly on an iPhone 4. So what i did was i restore to factory settings and install the sim card, it didn't work, I restore the hole ipad and set it up from itunes as a new ipad, it didnt work either so far at IOS 3.2.2. I restore and update to 4.2.1 set it up as a new ipad and I am still getting the no sim card installed message. I restored network settings i tried with wifi on wifi off location services on and off NOTHING works still no sim...

Can someone please advise? What is the issue? Can it be Fixed?
iPad, iOS 4
  • Carolyn Samit Level 10 Level 10 (84,095 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 27, 2011 4:48 AM (in response to billgreece)
    Hi and welcome.....

    Try the troubleshooting help here.

    Apple Support / iPad / 3G








    Carolyn
    27" iMac 3.2GHz i3 MBAir iPad iPhone 3GS 4.2 iLife iWork / AirPlay / ATV2, Mac OS X (10.6.6), QTPro Intuos Epson Olympus Airport JBL
  • lllaass Level 10 Level 10 (135,105 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 27, 2011 5:12 AM (in response to billgreece)
    What APN setting are you using on the iPad? Two articles (June/July 2010) said they have to be:
    Here are the APN settings that are required for AT&T in the USA:
    APN name: wap.cingular
    username: WAP@CINGULARGPRS.COM
    password: CINGULAR1

    You may need different ones for where you are.

    Message was edited by: lllaass
    Mac Mini Early 2010 OSX 10.6.6, G4 MD OSX 10.5.8 - iPad 3G & G4 Touch, iOS 4
  • lllaass Level 10 Level 10 (135,105 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 27, 2011 6:44 AM (in response to billgreece)
    Did it ever work in your iPad? Have you tried taking the uSIM out and reinserting it? Are you sure the iPhone uSIM will work in an iPad?
    Mac Mini Early 2010 OSX 10.6.6, G4 MD OSX 10.5.8 - iPad 3G & G4 Touch, iOS 4
  • lllaass Level 10 Level 10 (135,105 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 27, 2011 7:04 AM (in response to billgreece)
    It appear that either the uSIM is incompatible with the iPad (maybe using it in the iPhone did something to it) or the iPad is defective. Do you have a Vodafone Greece store to go to or an Apple store?
    Mac Mini Early 2010 OSX 10.6.6, G4 MD OSX 10.5.8 - iPad 3G & G4 Touch, iOS 4
  • flip345 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 10, 2011 4:56 AM (in response to billgreece)
    Hy,

    billgreece kalimera, i also live in Athens and i have same problem with the sim, did you find any solution ??? thanks
    Windows XP
  • ginni66 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 27, 2011 8:24 AM (in response to flip345)
    I also have a similar problem.
    I installed a TIM (Telecom Italia Mobile) SIM and iPad worked. After 3 days, the SIM is locked and I could see the message "No SIM", I linked to iTunes and restored the system after it worked, but after 10 days, it stuck again!

    but this time it took to extract and reinsert the sim.

    I suspect that the TIM SIM are not perfect, because the chip is partially covered by the metal bracket that holds it

    any suggestion?


    Message was edited by: ginni66
    iMac, Mac OS X (10.6.7), iPhone 3GS - iPad 1
  • jeanfromglyfada Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 17, 2011 5:51 PM (in response to billgreece)

    Hello BillGreece

     

    did you find a solution? Same issue in here but my Vodafone card Greece worked for 2-3 weeks then went dead.

  • mlaurenc Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 11, 2011 7:02 AM (in response to billgreece)

    Chiming in from the US, it seems that a lot more of us are having this issue as well lately. My iPad has worked well under 3 OSs and I have never seen that NO SIM message until this week. I am running iOS 5 since it was released, but have not yet upgraded to iOS 5.0.1, and all of a sudden, I see that NO SIM message pretty much all the time.

     

    I have never removed my SIM or had any trouble with 3G before this week. It's not a big problem for me since I don't use it very often at all - not even on a data plan now - but it's annoying and not what I paid for. And if it happens to my wife, she'll be in trouble.

     

    Apple folks, has there been any official acknoeldgement for this issue, and has it been properly elevated so it will be addressed? There are quite a few threads on this out there.

  • conitor Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 11, 2011 9:01 AM (in response to mlaurenc)

    This just happened to me, I watched it happen.  All of a sudden No SIM appeared and it was just working.  The only thing that changed was a OTA update to 5.0.1 last night.  Can't confirm if 3G was working last night but No SIM wasn't there.   Heading to AT&T to get a new SIM and then to Apple store if that doesn't help.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.