1 2 3 4 Previous Next 49 Replies Latest reply: Jun 21, 2012 1:16 AM by Cognaman Go to original post
  • 15. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    eldino_ Level 1 Level 1 (0 points)
    Same problem here!

    Macbook Pro 13' (early 2011), base model; Mac Os X 10.6.7.
    Linksys-Cisco WRT160NL access point, WPA network.

    Wireless connection drops every 2 minutes and to restore it,you have to both close and re-open the notebook lid (sleep-unsleep) or disable-enable Airport card!

    Please solve this frustrating issue, you make us impossible to browse the web.
  • 16. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    drop00 Level 1 Level 1 (0 points)
    I bought my MBP 13" i5 6 days ago. It came with OS 10.6.6 and as soon as I got it I updated to 10.6.7. After the update on the second day I noticed that the Airport signal strength was not full and sometimes when I'm watching YouTube the video loading stops. At first I thought it was something to do with the Flash Player so I ignored. Later on, sometimes the webpages started taking a long time to load and my signal strength was most of the times down to one bar. My wife has a 2007 MacBook and the signal strength bar was full on hers. Also before I got this laptop I had a MBP C2D and I never experienced this problem.

    So after reading a number of articles and forums I tried to fix the problem. I followed a number of procedures people suggested but nothing worked. So assuming that the update to 10.6.7 caused the problem, I formatted my laptop, installed OS again. And at first it didn't solve the problem. My signal strength was still on one bar. After installation I reset PRAM and SMC and now my Airport seems to be working fine. I even updated to 10.6.7 and since then everything seems to be fine until now.

    Instructions to reset PRAM and SMC could be find on http://support.apple.com/kb/ht1379 and http://support.apple.com/kb/ht3964.

    I hope this is helpful and this solves your problems.
  • 17. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    msm msm Level 1 Level 1 (0 points)
    Same here. I´m in Germany and nothing has helped... resetting pram, repairing permissions, etc. However my connection began working again this morning... intermittently. Help!
  • 18. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    jaco23 Level 1 Level 1 (5 points)
    I don't know if this is relevant, but I'm having an issue with Airport. Twice now since yesterday I start up, login in and launch Chrome and it is trying to connect to Google Instant, it say's "sending request" and never connects. I'm using iStats Menu and it show's no in/out under network. I have to shut down my MBP, and reset my modem(from Comcast) and netgear router. After that I bootup and log back in and it connects without issue.
  • 19. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    hbcht Level 1 Level 1 (0 points)
    this is the same issue as in:

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2775868&tstart=0

    so far apple preferred to ignore the problem.
  • 20. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    roccofromascoli Level 1 Level 1 (0 points)

    Same problem here! Plus another problem:

     

    MacBook Pro 13' early 2011, Windows Seven partition: on wireless connection MSN Messenger doesn't work (error 81000306), while on ehternet cable it works flawlessly. On Mac partition msn works both on wireless than on ethernet (when the wireless card likes the access point, of course....).

     

    So we have a flacky wireless card driver both for Windows than for Mac OS.

    Please Apple fix it, I can't really understand that in 2011 I spent 1200€ for laptop with almost not-working wireless card!

  • 21. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    thibalte Level 1 Level 1 (0 points)

    Hi,

     

    I bought a 15" Macbook pro i7 just a month ago and on my university network everything runs fine, but at my place I cant do anything, before it was just showing me that i was connected to the network but there would be no internet connectivity, so i plugged an airport extreme into the modem-router and connected through the airport base, this was working till now, now the computer wont even connect at all to the old network neither the airport extreme telling me about delay issue. On another macbook pro (first unibody serie) everything runs smooth. I have no idea what to do, i just cant use my laptop at home. It is to note that it wont connect at all since i tried to reset the PRAM and the SMC, before i could connect but the signal would drop constantly.

     

    I will call the Apple store tomorrow to see what they have to say.

  • 22. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    Hyperpunx Level 1 Level 1 (0 points)

    Im having the same issue with my custom built to order early 2011 15" mbp with the HD screen. I thought that this was only with the mac OS, however, even when I use my bootcamp install of windows 7 I have the same issue. I think this is a Hardware issue rather than an OS dependent issue. perhaps a firmware update will solve?

  • 23. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    joost18 Level 1 Level 1 (0 points)

    Exactly the same problemhere. Could it be that the new Macbook Pro prefers the 802.11n protocol? my AirPort Express only has a setting for 802.11b/g.

  • 24. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    dariofromnapoli Level 1 Level 1 (0 points)

    hope for a fix -.-

  • 25. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    mac_muc Level 1 Level 1 (0 points)

    same issue here!

     

    It's frustrating to spend that amount of money and get a MBP which is not capable to run the daily business.

  • 26. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    TimothyA Level 1 Level 1 (0 points)

    I have a 2GHz dual core MacBook, purchased in August 2006.  For years airport functioned perfectly with no problems but recently the signal began droppiong from 5 bars to 2 and then to none.  Once this happens my network no longer appears in the list of available networks, in fact sometimes no networks are available.  The only way to fix the problem is to turn off airport and turn it back on again.  Sometimes this doesn't work and I have to restart the machine or sometimes closing the lip for 5 mins and re-opening works.  There doesn't seem to be an exact pattern.  It occurs every 30 mins to 2 hours and nothing I've tried so far works.  I've tried 3 dirfferent routers all with the same problem, annoyingly my girlfriends cheap Windows netbook works perfectly on all of them.  I've tired altering the channels, changing from WPA to WEP, turning off the security, resetting the PRAM and removing and re-adding the router to my preferred network list.  NONE of these solutions have any effect.

     

    I was considering buying a new Macbook since mine is pushing 5 years old, but apart from this issue it's in perfect working order and since people with 2011 MBPs are having the same issue there's no point.

     

    PLEASE APPLE or somebody can you help, this is driving me crazy and rendering my MB almost useless.

  • 27. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    scottm2222 Level 1 Level 1 (0 points)

    Macbook Pro 2011 10.6.7

     

    I lose wireless connection constantly. Never have the problem with my Dell Laptop.

  • 28. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    wil_pro Level 1 Level 1 (0 points)

    have the same problem I bought my computer 2 weeks ago and the internet goes down every so often and then returns. someone has a solution?

  • 29. Re: MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues
    RegisTN Level 1 Level 1 (0 points)

    I have the same problem.