Looks like no one’s replied in a while. To start the conversation again, simply ask a new question.

Question:

Question: Command /Developer/usr/bin/ibtool failed with exit code 255?

CompileXIB "The Dream Log/xib/DLLockSetupController.xib"

cd "/02 Projects/Graphic Design/dream log/working/xCode/thedreamlogtakefive"

setenv PATH "/Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/usr/bin:/Developer/usr /bin:/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin"

setenv XCODE_DEVELOPER_USR_PATH /Developer/usr/bin/..

/Developer/usr/bin/ibtool --errors --warnings --notices --output-format human-readable-text --compile "/Users/g4user/Library/Developer/Xcode/DerivedData/The_Dream_Log-biaxzecevnzlql dtpjxstlufyhhb/Build/Products/Debug-iphonesimulator/The Dream Log.app/DLLockSetupController.nib" "/02 Projects/Graphic Design/dream log/working/xCode/thedreamlogtakefive/The Dream Log/xib/DLLockSetupController.xib" --sdk /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/iPhoneSimulator4.3 .sdk


2011-07-14 16:55:13.304 ibtoold[42465:4403] Invalid archive. Every reference with a ref tag must have an object with a matching id tag.

2011-07-14 16:55:13.333 ibtoold[42465:4403] Backtrace:

0 0x000000010003f32d IBDepthFirstTreeVisit (in IDEInterfaceBuilderKit)

1 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit (in IDEInterfaceBuilderKit)

2 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit (in IDEInterfaceBuilderKit)

3 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit (in IDEInterfaceBuilderKit)

4 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit (in IDEInterfaceBuilderKit)

5 0x000000010003f481 IBDepthFirstForestVisit (in IDEInterfaceBuilderKit)

6 0x000000010004f6a1 -[IBXMLDecoder initForReadingWithData:error:] (in IDEInterfaceBuilderKit)

7 0x000000010004ef74 -[IBXMLDecoder initForReadingWithData:] (in IDEInterfaceBuilderKit)

8 0x000000010008154a -[IBAsyncXMLDecoderWrapper initializeDecoderForFileURL:] (in IDEInterfaceBuilderKit)

9 0x00007fff8004f284 _dispatch_call_block_and_release (in libSystem.B.dylib)

10 0x00007fff8002d7f1 _dispatch_worker_thread2 (in libSystem.B.dylib)

11 0x00007fff8002d128 _pthread_wqthread (in libSystem.B.dylib)


2011-07-14 16:55:13.334 ibtoold[42465:4403] An uncaught exception was raised

2011-07-14 16:55:13.335 ibtoold[42465:4403] Invalid archive. Every reference with a ref tag must have an object with a matching id tag.

2011-07-14 16:55:13.336 ibtoold[42465:4403] *** Terminating app due to uncaught exception 'IBExpect Failure', reason: 'Invalid archive. Every reference with a ref tag must have an object with a matching id tag.'

*** Call stack at first throw:

(

0 CoreFoundation 0x00007fff80fe17b4 __exceptionPreprocess + 180

1 libobjc.A.dylib 0x00007fff8849b0f3 objc_exception_throw + 45

2 CoreFoundation 0x00007fff81039969 -[NSException raise] + 9

3 IDEInterfaceBuilderKit 0x0000000100051049 __IBXMLDecoderResolveReferences_block_invoke_0401 + 278

4 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010003f32d IBDepthFirstTreeVisit + 42

5 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit + 167

6 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit + 167

7 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit + 167

8 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010003f3aa IBDepthFirstTreeVisit + 167

9 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010003f481 IBDepthFirstForestVisit + 146

10 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010004f6a1 -[IBXMLDecoder initForReadingWithData:error:] + 1835

11 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010004ef74 -[IBXMLDecoder initForReadingWithData:] + 20

12 IDEInterfaceBuilderKit 0x000000010008154a -[IBAsyncXMLDecoderWrapper initializeDecoderForFileURL:] + 76

13 libSystem.B.dylib 0x00007fff8004f284 _dispatch_call_block_and_release + 15

14 libSystem.B.dylib 0x00007fff8002d7f1 _dispatch_worker_thread2 + 239

15 libSystem.B.dylib 0x00007fff8002d128 _pthread_wqthread + 353

16 libSystem.B.dylib 0x00007fff8002cfc5 start_wqthread + 13

)

terminate called after throwing an instance of 'NSException'

Command /Developer/usr/bin/ibtool failed with exit code 255

iPad 2, Mac OS X (10.6.7)

Posted on

Reply
Question marked as Solved
Answer:
Answer:

Handled. Would like to figure out how to delete posts.

Posted on

Question marked as Helpful

Jul 15, 2011 10:39 AM in response to kathyfromsan francisco In response to kathyfromsan francisco

If you are a level 2 or above, you can report posts, including your own. Generally, the hosts don't like to delete things unless there are actual abuse or privacy issues. It would be better to just reply with what you did to fix your problem so that when someone finds a similar problem in the future, they can find this posting and get a hint about how to fix it.

There’s more to the conversation

Read all replies

Page content loaded

Question marked as Helpful

Jul 15, 2011 10:39 AM in response to kathyfromsan francisco In response to kathyfromsan francisco

If you are a level 2 or above, you can report posts, including your own. Generally, the hosts don't like to delete things unless there are actual abuse or privacy issues. It would be better to just reply with what you did to fix your problem so that when someone finds a similar problem in the future, they can find this posting and get a hint about how to fix it.

Jul 15, 2011 10:39 AM

Reply Helpful (1)
Question marked as Helpful

Jul 16, 2011 10:33 AM in response to kathyfromsan francisco In response to kathyfromsan francisco

Reply to yourself, explain whatever the solution was and mark it as the solved / correct answer if you like. Otherwise, the thread is left as-is and occupies Apple's bit-space for a long time..... 🙂

Jul 16, 2011 10:33 AM

Reply Helpful (1)

Dec 16, 2011 7:39 AM in response to kathyfromsan francisco In response to kathyfromsan francisco

Had the same problem today and instantly googled to find a solution - actually I only clicked "Run" another time and it worked again (as suggested here: http://stackoverflow.com/questions/6752961/command-developer-usr-bin-ibtool-fail ed-with-exit-code-10).

Dec 16, 2011 7:39 AM

Reply Helpful

Mar 28, 2013 5:28 PM in response to kathyfromsan francisco In response to kathyfromsan francisco

I had a similar issue (where ibtool failed with exit code 255). Nothing suggested here worked for me.

Here is what I did and observed:

* The simulator started acting really weird - and became unusable (as in spinning beach ball unusable)

* Force quitting the simulator and restart it did not help.

* Closing Xcode and restarting it did not help.

* rebooting my maching did help *BUT* before it started, it prompted me to re-install the Simulators (6.1) which were already installed.


Now my app compiles and runs on the simulator.

Mar 28, 2013 5:28 PM

Reply Helpful

Sep 27, 2013 11:47 PM in response to kathyfromsan francisco In response to kathyfromsan francisco

I've solved the issue, but it required a hard reset.


Some said it was because I installed XCode outside of the App Store, or because the simluator was buggy, or because XCode was pointing at the wrong version of the Simulator, or a resoruce was missing a target membership, or whatever. I tried all of that.


I downloaded XCode from the App Store, re-installed the Simulators, and still no luck. So I just rolled back my repository to an earlier date, and lost some work in the process. Not much though, because I always commit little and often.


Since ever starting to use storyboards back in 2011, I have always committed little AND OFTEN. Storyboard are fragile.

Sep 27, 2013 11:47 PM

Reply Helpful

Sep 28, 2013 2:06 AM in response to nashyo In response to nashyo

After adding the new components back in, the problem re-surfaced.


I noticed that I put a static table view, within a UIViewController. I was doing this before.


I was using a subclass of UITableViewController in code, but the storyboard scene, was a UIViewController. I dragged out a UITableViewController instead, and moved the table view cells into that, and it solved the issue.

Sep 28, 2013 2:06 AM

Reply Helpful
User profile for user: kathyfromsan francisco

Question: Command /Developer/usr/bin/ibtool failed with exit code 255?