Skip navigation

Lion Mail not showing message content in thread

2794 Views 13 Replies Latest reply: Oct 23, 2013 10:42 AM by ERoberts RSS
Chris-UK Calculating status...
Currently Being Moderated
Jul 21, 2011 12:40 AM

I seem to be getting random problems with mail threads in Mail on LION 10.7

 

When viewing the thread, organized by conversation, on the far right I get the related messages OK - great.

 

In some cases I can see all the content of the messages and in others I can only see the headers and none of the message content - seems to be random on different message threads - some work and some dont.

 

Is this a problem others have experienced?

 

Thanks, Chris.

MacBook Pro, Mac OS X (10.7)
  • Hendersonr Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 21, 2011 10:59 AM (in response to Chris-UK)

    Chris,  I am having the same problem.  The original message is still on my ISP (Bell Canada's Mail server).  The Lion Mail Program downloads the header of the message but not the content.   

     

    This is happening the minute I installed Lion, having downloaded my mail just previous to the Lion install.

     

    You will still be able to see your mail through a browser connected to your ISP's mail systemserver.  So, all is not lost untill this gets fixed.

     

    Robert

  • colmaclean Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 21, 2011 1:15 PM (in response to Chris-UK)

    I've got the same problem with MobileMe mail.


    I _think_ it may be happening if the original message in the chain was HTML and it is still attached to any replies. Subsequent messages only show the header...

  • gomaccrazy Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 11, 2011 12:18 PM (in response to Chris-UK)

    I am having the same issue with Mail. Some messages showing the content while others all I can see are the headers. I can't find a pattern yet. If I reply to the message I can see their message (in preference I have chosen to include the thread in my replies). However, if they have included an attachement I can't get to that. So this is a very important issue to resolve. Anybody have a solution? Apple?

  • medwriterdg Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2011 2:16 AM (in response to Chris-UK)

    Did anyone get a response to this? I'm having the same problem; use Exchange server; have preferences set to make all email and attachments available for offline browsing, yet mail is only showing headers of several messages whether online or offline.

  • lupunus Level 3 Level 3 (995 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2011 5:51 AM (in response to Chris-UK)

    Chris-UK wrote:

     

    When viewing the thread, organized by conversation, on the far right I get the related messages OK - great.

     

    In some cases I can see all the content of the messages and in others I can only see the headers and none of the message content - seems to be random on different message threads - some work and some dont.

     

    Do you use IMAP or POP to access your e-mail provider? Or eventually IMAP for one e-mail account and POP for a different one like e.g. hotmail?

     

    POP always download the whole message to your computer. IMAP (depending on your settings and mail provider's settings) eventually only the header or a portion of the e-mail.

     

    If you use IMAP, eventually check the account settings in Mail according to the picture below (the "Keep Copies" one) to have the complete e-mail on your system.

    screen-capture-20.png

     

    Lupunus

  • w2m3 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2011 5:55 AM (in response to Chris-UK)

    I have the same problem with accounts through Exchange. It does appear to be related to whether the organize by conversation setting is checked.

  • lupunus Level 3 Level 3 (995 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2011 6:56 AM (in response to Chris-UK)

    Chris-UK wrote:

     

    The account that seems to have this issue is IMAP however I do have those settings checked. Its like there is some delay before it downloads the latest messages when they are threaded.

    I had forgot one thing.

     

    The search and compilation of mails in MAIL is based on Spotlight. If you got mail between two Spotlight indexing runs, the compilation will not show up, as the Spotligth index are not updated at that time.

  • adamk111 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 2, 2011 2:37 PM (in response to Chris-UK)

    Having the same problem.  Any solution yet?

  • Scott Dye Level 2 Level 2 (165 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 19, 2012 11:15 AM (in response to adamk111)

    I'm running to this too, and it's really frustrating.

     

    In my case it is an exchange account, and I am using "classic layout" with "organzie by thread" checked.

     

    In my current situation, I really need the organize by thread active to allow me to keep track of our company's issue resolution system. But multiple times a day I have to switch views and/or relaunch mail.app in order to be able to see the correct email.

     

    I also have situations where it will show the mail in the group, but one of the individual messages is ALSO above the main group item (not just the header, the header is there, and then one of the sub-mails are below AND above the header). When it does this, and I clear it out, the extra mail was actually a completely different message that wasn't showing up.

  • mvargas79 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 28, 2013 5:21 AM (in response to Chris-UK)

    I was also having this frustrating problem as well.  I even tried rebuilding the mailboxes and tried to switch back to the Classic View.

     

    What worked out for me is to disable the option "Display remote images in HTML messages", under Preferences>Viewing.

     

    Hope it helps you guys out!

  • ERoberts Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 23, 2013 10:42 AM (in response to mvargas79)

    Tried that, didn't work for me. Still not displaying message content or attached files. My work-around is to use the iCloud internet mail client. Total pain, but it works until Apple fixes this bug.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.