Skip navigation

iMovie problem since downloading Lion!

10965 Views 73 Replies Latest reply: Aug 30, 2012 12:19 AM by Henner17 RSS
1 2 3 ... 5 Previous Next
tromba25 Calculating status...
Currently Being Moderated
Aug 3, 2011 9:05 AM

Has anyone else encountered problems in iMovie since installing Lion? I frequently edit videos on iMovie shot with my Canon 7D. Ever since installing Lion yesterday, I have been getting these weird distorted lines in my videos, both old and new. It's happening even in videos that were shot a month ago and were working fine back then. So obviously it's a problem AFTER installing Lion. Now I'm considering if I should wipe my HD and go back to Snow Leopard...

 

Here's an example

 

Distorted Lines.jpg

iMovie '11, Mac OS X (10.7)
  • coocooforcocoapuffs Level 3 Level 3 (845 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 3, 2011 9:09 AM (in response to tromba25)

    whoa, don't go hog wild there partner! does the problem occur if u view the file in QT, perhaps straight off the card? I have a 7D as well, use aperture, and have no problems (yet).

  • coocooforcocoapuffs Level 3 Level 3 (845 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 3, 2011 9:42 AM (in response to tromba25)

    no idea here, but nice video. if the lines are not in the source clip...well, it must be iMovie. I use FCP7 and FCPX, and no nothing about iMovie...best of luck!

  • chanwut Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 3, 2011 10:03 PM (in response to tromba25)

    I'm use canon 5d Mk II

    and i have the same problem with you.

  • Celularfreak Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 7, 2011 12:40 PM (in response to tromba25)

    Hi!

    Sorry my poor english first.

     

    I have a similar isue in imovie since I updated to lion, but only on the preview window. when I export the video it plays correct, with no artifacts, but on the preview window is like in the above screenshot.

     

    I tried reinstalling lion, and imovie as well, but i have the same problem.

     

    Anyone knows how to solve it, is quite annonying!

    Sin título.jpg

  • Emanuele-C Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 16, 2011 1:46 AM (in response to tromba25)

    I have EXACLTY the same problem of the first post (tromba25).
    I have a MacBook Pro, upgraded to Lion from App Store (also iMovie has been bought from App Store).

    I've the same problem but with a different camera (Sony HDR-CX130e). Tried on iMac with Lion and iMovie 11 and it works perfectly. So I think is a graphic card + Lion issue.

    Now I'm downgrading to Snow Leopard.

  • Jcyc1218 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 16, 2011 10:30 PM (in response to tromba25)

    I have exactly the same problem. I thought there's something wring with my eye at the beginning. It showed up in one if my you tube video and my preview window when I am editing the video. I also noticed distortion when I edit photos in iPhoto. Can anyone help?

  • Sndchck Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 19, 2011 1:39 PM (in response to tromba25)

    I just can't export from iMovie anymore since installing Lion

  • matthewcwstanton Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 20, 2011 12:27 PM (in response to tromba25)

    for some reason when i load imovie it wont stay in the window! when i go to mission controll it shows but then dissapears back to the TOP RIGHT of the screen! any help would be much appriciated.

     

                                            Matt

  • richardofoakland Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 23, 2011 4:43 PM (in response to tromba25)

    I have exactly the same issue.  I called the support number, and we tried many things.  The support person even sent me an updated I-Life disc to see if it helped.  It did not.  Today I went to the Apple Store, and the technician found your complaint on line.  It is identical to what I have on my computer.  The 'lightning' bolt that shows on the screen also is burned to disc if you load the i-Movie file to I-DVD.  The tech told me that there was nothing I could do but wait until a software fix is developed. 

     

    Apple please hurry with a fix.  I do not like feeling like I was a 'guenypig' on the new operating system.

  • Dklepner Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 25, 2011 8:39 AM (in response to tromba25)

    I'm having the same exact problem since the Lion upgrade. Tried reinstalling Lion, reinstalling iLife, nothing works. I use iMovie several times a week for business; does anyone know of a decent substitute? I'm not looking for a full-fledged video editing suite, just something to quickly bang out nice-looking movies.

  • Sarichan Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 31, 2011 2:32 AM (in response to tromba25)

    Same problem here too. The very first time I use i-movie. What a let down. It reminded me of an old anolog tape that is worn out. Mid 2010 Macbook Pro. Apple fix it.

1 2 3 ... 5 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (5)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.