1 2 3 Previous Next 39 Replies Latest reply: Mar 9, 2006 4:23 AM by Paul Corr1
SilentlyVerbal Level 1 Level 1 (0 points)
Whenever I play a movie in Quicktime, either in the stand-alone player or inside of a web browser or in iTunes, there is no sound. I've even tried reinstalling the program and I still get this problem. I can't think of anything that could have caused this and quicktime is the only video player that I'm having this problem with. Any help with this issue would be greatly appreciated. Thanks

Gateway   Windows XP  
  • 1. Re: No sound in quicktime movies
    dvd14 Level 1 Level 1 (0 points)
    I have the same problem with the movie trailers on apple's site. Video, but no audio.
  • 2. Re: No sound in quicktime movies
    Lord Ralphington Level 1 Level 1 (0 points)
    I am not getting any sound either. my itunes wont play quicktime files but it will play other video files. hopefully this is fixed soon. i noticed quite a few people having problems with audio in one way or another.
  • 3. Re: No sound in quicktime movies
    dalerb Level 1 Level 1 (15 points)
    I too have this problem. It seemed to start after I was forced to upgrade to 7.0.4. I get no sound when playing back AND the browser playing the content ultimately freezes. This happens with IE and Firefox. I have uninstalled and re-installed Quicktime multiple times. I have run a full disk check and defragmented my drive. No matter what I do the result is the same. I have an unusable, crippled version of Quicktime.

    Does Apple recognize their is a serious problem here?

      Windows XP  
  • 4. Re: No sound in quicktime movies
    cspinoso Level 1 Level 1 (5 points)
    After Trying to figure this out and wasting two hours - I believe this will help you:


    Run Quicktime

    Then up in the top left corner, click on:

    Edit > preferences > quicktime preferences > Audio

    Then check the box for Safe Mode (wavOut only)

    Then click apply and you are all set - hope this helps
  • 5. Re: No sound in quicktime movies
    dalerb Level 1 Level 1 (15 points)
    Thanks very much for the suggestion, unfortunately this didn't help. I still get audio but no video and my browser then stops responding and I have to kill it.

    Windows Media player, Real player, Flash, everything else works just fine it's only Quicktime that now refuses to play so it's not a driver or system problem either. Very disappointing...

      Windows XP  
  • 6. Re: No sound in quicktime movies
    Mune Level 1 Level 1 (0 points)
    Here is what I did to fix my audio problem. I uninstalled the new quicktime and the new iTunes. Then I went here: http://public.www.planetmirror.com/pub/apple/iTunes/ and downloaded the previous iTunes/Quicktime and my iTunes isnt messing up and I can watch quicktime movies, I'll just keep using this until they update quicktime again.
  • 7. Re: No sound in quicktime movies
    dalerb Level 1 Level 1 (15 points)
    Thanks Mune! Going back to Quicktime 7.0.3 seems to have solved the problem. I'll just have to remember to keep refusing the update to 7.0.4. I wonder what I should do when 7.0.5 is released???

    Thanks again.
  • 8. Re: No sound in quicktime movies
    PudriK Level 1 Level 1 (0 points)
    Having the same problem.

    On that mirror, which is the previous version? 5 or 6?

    Trying 6 first...

    Good luck.
  • 9. Re: No sound in quicktime movies
    dalerb Level 1 Level 1 (15 points)
    I think you're going for the right one. I downloaded: iTunesSetup6.0WIN2KXP.exe and that installed Quicktime 7.0.3.

      Windows XP  
  • 10. Re: No sound in quicktime movies
    PudriK Level 1 Level 1 (0 points)
    Yep, it was. Problem solved for now.

    We'll see how long it takes Apple to fix it...
  • 11. Re: No sound in quicktime movies
    harveyn Level 1 Level 1 (0 points)
    The preferences method did work for me - but make sure you fully kill Quicktime after appling the change. Make sure it's not still running in the system tray. When you restart it might well have fixed it
  • 12. Re: No sound in quicktime movies
    PudriK Level 1 Level 1 (0 points)
    What I'm doing. Hang onto that file for 7.0.3, and if 7.0.5 is still fubar, revert again.
  • 13. Re: No sound in quicktime movies
    Paul Corr1 Level 1 Level 1 (0 points)
    Folks,

    I also have had no audio in Quicktime Player or trailers at the Apple trailers site since the auto-upgrade to version 7.04. I spent most of the last week in uninstall/reinstall loops. I can't seem to fully uninstall and downgrade to 7.03 as suggested here. I kept copious notes and created a Web page for the problem, if anyone is interested in review:

    http://homepage.mac.com/corrp/trouble/quicktime.html

    Take care. I hope Apple fixes the problem soon. I've certainly spent much time on it.

    Paul

    Dell 600SC   Windows XP Pro  
  • 14. Re: No sound in quicktime movies
    Paul Corr1 Level 1 Level 1 (0 points)
    Folks,

    I finally found resolution to my inability to uninstall Quicktime for Windows version 7.04 so I could downgrade to the more successful version 7.03. The final key was a post in another forum on manually uninstalling quicktime:

    http://forum.worldstart.com/printthread.php?t=65812

    It listed a number of directories to check after I ran, what appeared to be, a successful uninstall. After manually deleting a number of files and directories left behind, I could run the 7.03 installer without seeing "a newer version of Quicktime is installed."

    I hope this helps. I updated my web page on this frustrating problem also.

    Paul

    Dell 600SC   Windows XP Pro  
1 2 3 Previous Next