Previous 1 2 Next 23 Replies Latest reply: Apr 14, 2014 7:26 PM by blackknife Go to original post
  • MitchellBook Pro Level 1 Level 1 (0 points)

    I have this same issue as well. I've reinstalled Lion, updated to 10.7.3, etc to no avail. There has to be a solution besides starting completely fresh, it's not really an option to not restore from Time Machine. Also I can't do a fresh install of iLife from the App Store because I didn't purchase it from the App Store, I have the physical disc which is now God knows where.

  • jasonfromtenafly Level 1 Level 1 (0 points)

    I had this same problem. I ended up doing the following, which finally fixed it:

     

    Go to terminal:

     

    sudo mv /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework.disabled

     

    (That's all one line, to rename the iLifeMediaBrowser and disable it)

     

    Then reinstall 10.7.3 combo. Problem fixed (for me)

  • mrowan007 Level 1 Level 1 (0 points)

    I tried every solition I could find out there, including all in this post.  None worked, and finally I decided to check for software updates.  What do you know, and iLife update was available, I installed it, and it worked!/___sbsstatic___/migration-images/180/18026325-1.jpg

  • MrA2theZ Level 1 Level 1 (0 points)

    i did this on my terminal and Software updates prompts me to update iLife Support as above.

    It's fixed now!

     

    thank you all!

     

    thank god i didn't have to reinstall Lion.

  • MrA2theZ Level 1 Level 1 (0 points)

    oh i thought it was fixed but I can't load Energy Saver Pane and Screensaver pane hangs now....

     

    downloading 10.7.3 Combo update now to try it out.

     

    saw it on https://discussions.apple.com/thread/3818015?start=0&tstart=0

  • TH1RT3EN628 Level 1 Level 1 (0 points)

    jasonfromtenafly wrote:

     

    I had this same problem. I ended up doing the following, which finally fixed it:

     

    Go to terminal:

     

    sudo mv /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework.disabled

     

    (That's all one line, to rename the iLifeMediaBrowser and disable it)

     

    Then reinstall 10.7.3 combo. Problem fixed (for me)

     

    This completely fixed my problem. Thank you!

  • shawnjohnson Level 1 Level 1 (0 points)

    Just wanted to add that this update worked to resolve my broken preference panels in Lion.  I had done an Erase and Install, then restored from Time Machine.

     

    http://support.apple.com/kb/DL1582

  • blackknife Level 1 Level 1 (0 points)

    Linc Davis wrote:

     

     

    Launch the Console application in any of the following ways:

     

    Enter the first few letters of its name into a Spotlight search. Select it in the results (it should be at the top.)

     

    In the Finder, select Go Utilities from the menu bar, or press the key combination shift-command-U. The application is in the folder that opens.

     

    If you’re running Mac OS X 10.7 or later, open LaunchPad. Click Utilities, then Console in the page that opens.

     

    Click the Clear Display icon in the toolbar. Try the actions again. Post any messages that appear in the Console window – the text, please, not a screenshot.

     

    same here, but I'm not getting any iLife update prompts from update:

     

    4/13/14 2:41:06.273 PM System Preferences: [NSPrefPaneBundle instantiatePrefPaneObject] (/System/Library/PreferencePanes/DesktopScreenEffectsPref.prefPane): principalClass is nil.

    4/13/14 2:41:06.530 PM com.shirtpocket.backupbytime: false

    4/13/14 2:41:14.254 PM System Preferences: Error loading /System/Library/PreferencePanes/Spotlight.prefPane/Contents/MacOS/Spotlight:  dlopen(/System/Library/PreferencePanes/Spotlight.prefPane/Contents/MacOS/Spotli ght, 265): Symbol not found: _OBJC_CLASS_$_PBOXRemoteMediaBrowserPanel

      Referenced from: /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework/Versions/A/iLifeM ediaBrowser

      Expected in: /System/Library/PrivateFrameworks/RemoteViewServices.framework/Versions/A/Remot eViewServices

    in /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework/Versions/A/iLifeM ediaBrowser

    4/13/14 2:41:14.254 PM System Preferences: [NSPrefPaneBundle instantiatePrefPaneObject] (/System/Library/PreferencePanes/Spotlight.prefPane): principalClass is nil.

    4/13/14 2:41:17.097 PM System Preferences: Error loading /System/Library/PreferencePanes/EnergySaver.prefPane/Contents/MacOS/EnergySaver :  dlopen(/System/Library/PreferencePanes/EnergySaver.prefPane/Contents/MacOS/Ener gySaver, 265): Symbol not found: _OBJC_CLASS_$_PBOXRemoteMediaBrowserPanel

      Referenced from: /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework/Versions/A/iLifeM ediaBrowser

      Expected in: /System/Library/PrivateFrameworks/RemoteViewServices.framework/Versions/A/Remot eViewServices

    in /System/Library/PrivateFrameworks/iLifeMediaBrowser.framework/Versions/A/iLifeM ediaBrowser

    4/13/14 2:41:17.098 PM System Preferences: [NSPrefPaneBundle instantiatePrefPaneObject] (/System/Library/PreferencePanes/EnergySaver.prefPane): principalClass is nil.

    4/13/14 2:42:06.511 PM com.shirtpocket.backupbytime: false

  • blackknife Level 1 Level 1 (0 points)

    finally got it figured out. I used Pacifist to reinstall the iLifeMediaBrowser.framework from a Lion install on a flash drive, then ran the combo update immediately after....everything is working perfectly now. Apparently when I migrated from my iMac the newer version of the iLifeMediaBrowser.framework came along with it and was causing issues with the 3 preference panes.....Thanks to Charles Srstka for the help and for writing Pacifist!!

Previous 1 2 Next