Skip navigation

HT1349: How to find the serial number of your Apple hardware product

Learn about How to find the serial number of your Apple hardware product

HT1349 3G microcell issues

744 Views 10 Replies Latest reply: Aug 4, 2012 1:20 PM by ChrisJ4203 RSS
gage1991 Calculating status...
Currently Being Moderated
Jun 16, 2012 5:16 PM

Is anyone else having issues connecting their iPhone 4s to 3G microcell?

iPhone 4S, iOS 5.1.1
  • Ricky1224 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 10, 2012 9:49 PM (in response to gage1991)

    Yep same problems as everyone else. It's starting to be a pain in the ***. Anyone ever figure out a fix yet? Oh and FYI Ios 6 beta 2 (the latest one as of now) dosent work at all. Even the airplane mode "hack" dosent work. I'll wait till the official ios 6 gets released then I'm switching phones.

  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,405 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 10, 2012 9:53 PM (in response to Ricky1224)

    I have not experienced any problems at all. I'll assume you are referring to the AT&T Microcell? Have you tried resetting the Microcell. If it is the AT&T one, have you signed into your AT&T account and verify the phone number is added to the list of authorized devices? I have my 4S, three iPhone 4, and my son's girlfriend's Samsung will all connect to the Microcell without any issues.

  • Ricky1224 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 11, 2012 1:11 PM (in response to ChrisJ4203)

    Yeah bro I tried everything. I replaced the microcell five times replaced SIM cards, registered/unregistered , auto handout off, you name it I've tried it. What iOS are you on? When I update to 5.0.1 is when all the problems started. I don't get how some people are having no problems and others are. I get one bar if that in the house on both the 4/4s. We both now have ios 5.1.1. iPhone's wont connect automatically. Airplane mode makes them connect for about 15 mins the go back the the one bar/searching. Called att 1000x's said its a known issue and apple is working on it. It's now a year later. Prior to the update both my phones worked great. What IOS are you on? There's gotta be a glitch that's making it work for some/bypassing all the problems. When you do a complete restore are you doing it from iCloud or iTunes?

  • Ricky1224 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 11, 2012 1:15 PM (in response to ChrisJ4203)

    And what baseband for the 4/4s are you on that it's working?

  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,405 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 11, 2012 2:34 PM (in response to Ricky1224)

    A stock 4S on iOS 5.1.1, modem firmware 2.0.12 with AT&T 12.0. We also have 3 iPhone 4s here in the family, one is on 5.1.1 and the others are on 5.0. I have seen were many have issues, and I have (knock on wood) had a single issue with this one and we have had it for a while now.

  • Ricky1224 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 11, 2012 3:40 PM (in response to ChrisJ4203)

    Yeah I wouldn't upgrade the others if they're working just fine. Mine was working great on 5.0 the 5.0.1 messed everything up. Once you upgraded the 4s to 5.1.1 did you 1) set up as a new phone 2) restore from iCloud 3)restore from iTunes. I can't figure out how some work and some don't work with 5.0.1 and later. I'm taking suggestions

  • Ricky1224 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 11, 2012 3:47 PM (in response to ChrisJ4203)

    I dunno how you guys get it to work when I have tried just about everything under the sun. I'm starting to think apple pays you guys to say this

  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,405 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 11, 2012 9:37 PM (in response to Ricky1224)

    When I got my 4S I just restored from a backup on my computer. Been running just fine. Each one of the updates to iOS have worked as well, and I use a Windows PC. Don't work for Apple, don't see any money from them. I teach college. The only reason the other two phones have not been upgraded is I cannot get them out of the kids hands long enough to do it! I know I have read about others having problems, but given the number of Microcells out there, there are more NOT having problems than are. Sounds like you are doing everything you are supposed to as far as the Microcell is concerned. I don't understand why it won't work.

  • Ricky1224 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 2, 2012 12:01 PM (in response to ChrisJ4203)

    Hey just to verify are you in a edge or 3G area. Before we had 3G in the areA it worked great. After getting 3G in the area all our problems started.

  • ChrisJ4203 Level 7 Level 7 (26,405 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 4, 2012 1:20 PM (in response to Ricky1224)

    I'm in a 3G area. Actually it is one of the plus areas, so I get the 4G reading on my phone.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.