Previous 1 2 3 Next 109 Replies Latest reply: Jul 29, 2013 11:40 AM by returnofthemac23
hylax Level 1 Level 1

I upgraded to Mountain Lion and everything seems to be working except my exchange account in mail.  Something keeps changing the server setting to the internal mail server setting from my office.  I always had the server set to my outllook web access server which allowed me to get mail from inside and outside the office network without using a VPN. 

 

I have tried deleting and recreating the account,  I have used the rebuild and actually looked like the account was working last night but this morning the mail is gone and the accont is back to the internal server setting.  Are there settings burried in files somewhere that are coming back when I reboot?  Does deleting the account actually remove all of the information about the account?

 

My personal email accounts are working just fine.  I am only having trouble with my exchange account from work.


MacBook Pro (15-inch Early 2011), OS X Mountain Lion, Mail issue synching to OWA Exchange
Solved by Devinvs on Aug 20, 2012 5:49 PM Solved

I found a solution.......  I'm using Microsoft Entourage until Apple announces they've fixed this.  In the meantime, I'll be suspending my Apple Fanboy membership. 

Reply by ab_uk on Jul 30, 2012 1:12 PM Helpful

I have closed and re-opened Exchange a number of times since deleting and reinstalling my iCal, on both the iMac and MBP. So far it seems to work every time I re-open it.

Reply by hylax on Aug 23, 2012 8:36 AM Helpful

This issue is fixed with the release posted today.  They have added an auto discover check box. Uncheck Auto Discover and the mailbox preference will keep the server name you placed in it.


It looks like the update fixes the issue.  I loaded the update.  Went into mail settings and changed them to my external server setting webmail.XXXXXX.com, unchecked the autodiscover box and saved.   I went into my verizon mail account and sent a message which I recieved in my exchange account.  I shut down mail and restarted it and the server setting stayed at webmail.XXXXXXX.com.   

 

I am going to head down the street to a Starbucks in a half hour and try it from there to make sure it works from outside the network but I do not see why it shouldn't the issue was always the server name changing to the internal name.

 

Thanks

hylax

All replies

  • sonmezyildiz Level 1 Level 1

    I have exactly the same problem.

  • cmsmith Level 1 Level 1

    Nope. I have the same problem. I've tried the solutions here: https://discussions.apple.com/message/19019681#19019681 to no avail. I cannot get my exchange account to authenticate for mail,calendar, or contacts. My personal email is fine. I upgraded and removed all of the keychain info, my iPhone started asking me for my exchange password as well. My iPad and Outlook on my office PC work just fine. So it doesn't appear to be a problem from our email provider.

  • coloktm Level 1 Level 1

    Mine is broken, same exact problem.  PLEASE HELP FIX IT!!

  • lewi0332 Level 1 Level 1

    Same problem here.

     

    It replaces the mail1.xxxxx.com with xxxmail.server.local.  I work remotely so it is always the external connection and it seems to not connect.

     

    When I first enter the settings (as they were given to me) the program will pull in the headers, but not the body of the mails, and eventually won't connect at all (by this time the program has changed the preferences to the .local address. 

  • tbbrown Level 1 Level 1

    I'm not sure about the technical details, but I think I am having the same issue. Mac Mail only imports new messages, and once they are read they disappear. I cannot see any messages I received before I upgraded OS.

  • abro860 Level 1 Level 1

    Same problem here. Was working fine before Mountain Lion upgrade.

  • XianNewman Level 1 Level 1

    same issue.

  • Drain576555 Level 1 Level 1

    I downloaded the OS 10.8 upgrade yesterday and everything worked fine.  Then at around 630pm EST I noticed a software update for OS 10.8, which I installed.  Now, my MS Exchange account is not working at all.  I've tried removing the account, re-adding the account, verifying all settings, and nothing.

     

    Not surprisingly, my MS Exchange account works fine on iPhone, iPad and through web access.

     

    Apple - Please fix this ASAP!  This is causing us to lose time and money.  Plus, I have egg on my face from converting my division to Mac despite our IT department's warnings.

  • Ann531 Level 1 Level 1

    Same issue.  All my mail is gone including the trash.  I have messages waiting but can't open them.  Should I just delete this whole update?

  • ebeauzec Level 1 Level 1

    Exactly the same issue. Upgraded to Mountain Lion this morning, and following the upgrade I am only able to receive mail using my Exchange (corporate) account. Trying to send mails from my Exchange account results in them getting stuck in the "On My Mac" Outbox. Sending/receiving from my Gmail and iCloud accounts work fine.

  • de1905 Level 1 Level 1

    Exact same problem. They need to fix this ASAP.

  • debstar72 Level 1 Level 1

    I have very similar problems. Initially, all my Exchange folders were blank including the inbox, and I would only see new messages as they arrived. Later on, after Mail had been running for most of today, several of the mail folders were populated and could be accessed, but the mails seem to come and go. In several instances, all messages of a folder would suddenly disappear after first having been visible and accessible for a while. It seems to be gradually improving, but there is no apparent order to the way that mails appear. Also I noticed that the "wait icon" that normally appears next to folders that are synchronizing is no longer shown. Did Apple change the way that the folders synchronize with the server? I have also tried completely deleted by account on the Mac and reconfigured it.

     

    Apple: Please fix this bug ASAP!!!

  • alex.bewley Level 1 Level 1

    I have had exactly the same issue as you describe.  Email messages go missing unless you quit Mail and re-start.  There's no sense of if Mail is doing anything, the indicators of retrieving messages seem to sporadically work.

    This Mail upgrade has been so bad, I'm probably going to have to go Outlook.

  • debstar72 Level 1 Level 1

    Same here, another thing they changed in Mail is that if you drag folders with subfolders into the top shortcut bar, then when you access the subfolders through there, they stay selected and the title of the shortcut changes. A bit annoying I think but that's a matter of taste, I guess.

Previous 1 2 3 Next