Previous 1 2 Next 15 Replies Latest reply: Aug 10, 2012 8:07 PM by Dennis_S
Dennis_S Level 1 Level 1
expertise.desktops
Desktops

Using Aperture 3.3.2

 

I ahve always selected photos and hit the 'Email' button and this would open my email client, Entourage, and the files will be attached to a new message.

Sine MK upgrade this has not been the case. A new email will open but will be empty, no attachments and an error message stating that its the 'wrong data'!

Sma thing happens with Mail and Outlook 2011.

Anyone else getting this and any ideas on a fix?


Aperture 3
Solved by Ernie Stamper on Aug 10, 2012 5:14 PM Solved

My friend for whom all was working well between Aperture and Mail, as a test installed Office 2011, and reported the same misbehavior you report.  She also pointed me to another topic which I think is limited to Outlook, but probably did test the ramifications on all other email clients.  See:

 

https://discussions.apple.com/message/19094332#19094332

 

Ernie

Reply by Ernie Stamper on Aug 10, 2012 8:28 AM Helpful

So your version of MS Office with Entourage is working in ML?

 

Wish I could help you sort this, but need to get a Mac that will both run Aperture and ML.  My Mac Pro is too early to allow me to run ML, and I don't dare upgrade my wife's iMac yet, and it probably is not beast enough for Aperture, anyway.

 

I will try to signal someone I know who is using ML to look at your post.

 

Ernie

All replies

  • Ernie Stamper Level 8 Level 8
    expertise.video
    Video

    What version of OSX -- Lion or Mountain Lion?

     

    Ernie

  • Dennis_S Level 1 Level 1
    expertise.desktops
    Desktops

    Mountain Lion, sorry for the typo in my original post.

    This all started after the upgrade.

  • Ernie Stamper Level 8 Level 8
    expertise.video
    Video

    I am not running ML, but have been reading posts about people not getting multiple images in an email, but with a single image working.  Can you select one image and then have things succeed?  If you can do one, but not multiples, then it may be a bug that others are reporting.  If none at all, not sure what to suggest.

     

    Ernie

  • Dennis_S Level 1 Level 1
    expertise.desktops
    Desktops

    I can do nothing with them!

    If I select images and then press the email button it should open my email client and attach the files.

    It does open an email that is blank and no attachments.

    I thought it was a problem with Aperture on one machine but it happens on three of my computers.

    I know the work around is to drag and drop images to the email icon and that attaches it but my photos are about 20mb when converted to jpeg. With the old method I could reduce the size of the file to make emailing easier.

    Very dissapointed in ML, pity they did not work all this crap before making it available. I thought on MS does this.

  • Dennis_S Level 1 Level 1
    expertise.desktops
    Desktops

    I wish I could roll bak ML and get it off my machine for now.

  • Ernie Stamper Level 8 Level 8
    expertise.video
    Video

    Let me suggest creating a New User Account on your Mac, and as that New User open Aperture and create a new library.  Import a few photos into that Library and then test this.  You would have to have at least one email account set up in Mail or Outlook.

     

    What are your Preference settings for exporting to Mail, btw?

     

    Ernie

  • Dennis_S Level 1 Level 1
    expertise.desktops
    Desktops

    I did that, same thing....no go.

    My prefernces are, export using Entourage, at 50% jpeg. I also used Outlook and Mail to see if it was a scripting error in the Entourage plugin and still nothing.

  • Ernie Stamper Level 8 Level 8
    expertise.video
    Video

    So your version of MS Office with Entourage is working in ML?

     

    Wish I could help you sort this, but need to get a Mac that will both run Aperture and ML.  My Mac Pro is too early to allow me to run ML, and I don't dare upgrade my wife's iMac yet, and it probably is not beast enough for Aperture, anyway.

     

    I will try to signal someone I know who is using ML to look at your post.

     

    Ernie

  • Dennis_S Level 1 Level 1
    expertise.desktops
    Desktops

    Yes I am running Office 2008 and 2011 without problem with no upgrades that I know about needed.

    I have a MacBook that is too early for ML, but my MB Pro, and iMac both run ML.

    Its a very frustrating problem.

    I would like to migrate all my photos to Lightroom, but I have 4 Apple TV's multiple iPads, iPhones etc and Aperture just makes more sense. LR does have better editing capabilities as well. I am currently on about 2TB of photos.

    Thanks so much for your help though.

  • Ernie Stamper Level 8 Level 8
    expertise.video
    Video

    I have gotten a very reliable report that the email function is working very well in ML for one of my contacts, including no problem with multiple images appearing in the composed new message.  They are not using MS Office on their configuration.

     

    I would be very suspicious of a conflict having devleoped in this interface with both MS Office 2008 and 2011 installed.  MS generally recommends using their uninstall function to have only one version installed.

     

    Ernie

  • Dennis_S Level 1 Level 1
    expertise.desktops
    Desktops

    Then I got problems!

    I uninstalled MS Office 2008. I had only kept it for Entourage, but I should be using Otlook anyway.I followed the uninstall instrcutions as per MS and still the problem arises.

    When I aim to share a phot by email it opens Outlook without problem but nothiung attached.

    So frustrating.

  • Ernie Stamper Level 8 Level 8
    expertise.video
    Video

    Repair permissions and Restart before giving up on this path.

     

    Ernie

  • Dennis_S Level 1 Level 1
    expertise.desktops
    Desktops

    It gets worse.

    Did what you suggested and there is some corruption on the HDD and I am being advised to back up everyhting and resotre the HDD.

    My only question is when I restore will my OS dissappear. I have a copy of Snow Leopard, but would I need the orginal disc with the iMac?

  • Ernie Stamper Level 8 Level 8
    expertise.video
    Video

    My friend for whom all was working well between Aperture and Mail, as a test installed Office 2011, and reported the same misbehavior you report.  She also pointed me to another topic which I think is limited to Outlook, but probably did test the ramifications on all other email clients.  See:

     

    https://discussions.apple.com/message/19094332#19094332

     

    Ernie

Previous 1 2 Next