Skip navigation

wifi sync not working after ios6 update

153976 Views 685 Replies Latest reply: Jan 11, 2014 9:48 PM by MacUserAE RSS Branched to a new discussion.
1 2 3 ... 46 Previous Next
applegeekva Level 1 Level 1 (20 points)
Currently Being Moderated
Sep 19, 2012 12:50 PM

Is anyone else having this problem.  I updated to iOS 6 today on my iPhone 4s, everything else is working just fine, but wifi-sync isn't working, my phone doesn't appear in itunes until i plug it into my computer.  Anyone have any ideas?

  • arkoenig Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 19, 2012 3:09 PM (in response to applegeekva)

    Same problem here on an iPad 3 (with a PC running Windows 7). All was working fine until I installed iOS 6; now I must connect the iPad via USB in order for iTunes to see it.

  • Bill37 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 19, 2012 8:34 PM (in response to applegeekva)

    I'm having that problem, too, with my iPhone 4S on Windows 7 and iTunes 10.7. I can connect and sync my iPhone with a wired USB connection, but iTunes does not see my iPhone 4S on wifi.

     

    I've power cycled my iPhone, power cycled my router, rebooted my computer, told my iPhone to forget the network, then reconnected the network -- I've done all of those many times.

     

    Wifi on my iPhone is otherwise working fine.

     

    No matter what I try, my iPhone will not connect over wifi with iTunes. Wifi sync is broken.

  • elpolaco305 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 19, 2012 9:39 PM (in response to applegeekva)

    just turn the wifi on your computer on and off worked for me..,

  • Gordio283 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 19, 2012 10:39 PM (in response to elpolaco305)

    This wifi off/on trick worked for me!!!

  • jpb32 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 4:39 AM (in response to applegeekva)

    Yes definitely works turn your wifi off wait a few seconds then turn it back on!

  • iPaulMorrison Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 8:40 AM (in response to applegeekva)

    Im having a similar problem. My phone connects but its greyed out with a spinning icon. Then it flashes solid and ejects in the blink of an eye.

     

    Hands down this has been the worst update I have ever had on my system.

  • mindgam3s Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 9:01 AM (in response to applegeekva)

    Same problem...!

     

     

    Windows 7 (64-Bit) [ALL Updates installed]

    iTunes 10.7.0.21 (newest Version)

    iPhone 4s (running iOS 6.0)

     

    before i had NO single issues syncing over WiFi

    now my iPhone 4s doesn't even appear in iTunes when only connected to WiFi

     

    i tryed to:

    *restart Computer + iPhone + Router

    *Connecting iPhone to charger

    *remove iPhone from WiFi and then adding WiFi access again

    *Going into Flight-mode and then to normal mode

    *all things together

     

     

    All in all: NOTHING happened!

    hope they will patch this fast :S

  • iPaulMorrison Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 9:03 AM (in response to mindgam3s)

    You getting this?

     

    Screen Shot 2012-09-20 at 16.29.51.png

  • elpolaco305 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 9:09 AM (in response to applegeekva)

    My solution was turning wifi off on your pc or mac and then turn back on its seemsto be a problem with the itunes update rather than ios6.

  • mindgam3s Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 10:50 AM (in response to elpolaco305)

    and if PC is connected via LAN?^^

  • elpolaco305 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 10:54 AM (in response to applegeekva)

    you can either unplug the ethernet cable and the plug it back or disable the internet conection and enable it again.

     

    hope this helps

  • arkoenig Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 12:01 PM (in response to elpolaco305)

    It seems to be working now. I tried everything in the previous suggestions, including power-cycling my router, turning WiFi update off and on in iTunes, restarting my computer after each change, and so on.

     

    I think that what worked was power-cycling the router and then rebooting the iPad, but I'm not sure. I am sure that power-cycling the router by itself was not enough in my configuration, in contrast to other people's experiences.

  • ztn Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 12:32 PM (in response to iPaulMorrison)

    Exactly the same issue. 4S, firewall off or on, restarted my AP Extreme, devices, laptop.

    The syslog is filled with these lines:

     

    9/20/12 10:15:22.848 PM mDNSResponder[36]: ERROR: handle_resolve_request bad interfaceIndex 1

    ...

    9/20/12 10:15:22.996 PM mDNSResponder[36]: ERROR: handle_resolve_request bad interfaceIndex 24

    9/20/12 10:15:33.670 PM iTunes[2010]:  AVF KeyExchange Version from driver for Certificates 1

    9/20/12 10:17:34.385 PM iTunes[2010]: _receive_message (thread 0x116bda000): Could not securely receive message size: SSL_ERROR_ZERO_RETURN

    9/20/12 10:17:34.385 PM com.apple.usbmuxd[1212]: SCEDeviceSocketCallback 0x1020062a0-iTunes/com.apple.iTunes remote peer closed connection for sce 0x1020062a0.

    9/20/12 10:17:34.469 PM iTunes[2010]: _send_message (thread 0x116bda000): Could not securely send message size 406: SSL_ERROR_SYSCALL errno (Broken pipe).

    9/20/12 10:17:34.470 PM iTunes[2010]: AMDeviceStopSession (thread 0x116bda000): Could not stop session with device 3: kAMDSendMessageError

    9/20/12 10:22:27.158 PM com.apple.usbmuxd[1212]: SCEDeviceSocketCallback 0x1020037b0-iTunes/com.apple.iTunes remote peer closed connection for sce 0x1020037b0.

    9/20/12 10:22:27.158 PM iTunes[2010]: _receive_message (thread 0x7fff7b70e180): Could not securely receive message size: SSL_ERROR_SYSCALL (Early EOF reached)

    9/20/12 10:22:27.577 PM iTunes[2010]: _send_message (thread 0x116bda000): Could not securely send message size 406: SSL_ERROR_SYSCALL errno (Broken pipe).

    9/20/12 10:22:27.578 PM iTunes[2010]: AMDeviceStopSession (thread 0x116bda000): Could not stop session with device 3: kAMDSendMessageError

    iPhone 4S, iOS 6, iTunes 10.7
1 2 3 ... 46 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (13)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.