2 Replies Latest reply: Oct 19, 2012 11:05 AM by MeSince83
jancz Level 1 (0 points)

Hi,

 

just a nasty bug report. On all my Macs (iMac 27" early 2009 and mid 2011; MPB 15" early 2008 - all running 10.8.2) Aperture 3.4 update deleted my custom keyboard layout setting. It is just gone....

 

You better make backup before you update. I wonder what I will discover next....

 

Seems to me like Aperture will never be a great  piece of software...


iMac, OS X Mountain Lion, i5, 12GB RAM, 27", late 2009
  • léonie Level 10 (90,960 points)

    How did you create the custom keyboard layout? Using a plug-in? Or do mean the custom command settings? My custom command settings are still there. The presets are stored in the User library if you need to restore them.

     

    ~/Library/Application Support/Aperture/Command Sets/My Commands.apcommands

     

    If you used plug-ins to configure Aperture, check out if they are still compatible. The recent version accepts only sandboxed plug-ins:

    Aperture 3.4 and later: Some third-party plug-ins are no longer compatible

     

    Regards

    Léonie

  • MeSince83 Level 1 (0 points)

    I had the same issue after just upgrading to 3.4.1. I turns out that Aperture didn't erase my commands, it just isn't loading them for some odd reason.

     

    Go to ~ /Library/Application Support/Aperture/Command Sets/ this is where your custom commands are located. It should be in there. Let me know if it works out for you.

     

    - Josh