Previous 1 2 3 4 Next 45 Replies Latest reply: Feb 9, 2015 5:52 PM by jssherm
Cb71 Level 1 (0 points)

Every time I shut my car off and restart the iPhone 5 won't auto connect to Bluetooth in car. I have to manually turn it on in phone settings. Never had this issue with iPhone 4. Anyone else experience this?


iPhone 5, iOS 6
  • Jaimelupton Level 1 (0 points)

    I have the same problem with my easy talk in car kit and iPhone 5 no problem with 3GS but I tryed a 4s and it has the same problem they both run the same Bluetooth but the kit defiantly works think there must be a problem with phone Bluetooth system as 4s and 5 are the same

  • elie1095 Level 1 (10 points)

    Didn't have this issue with the 4S but now the 5 won't auto connect to my car just like the posters above.

  • AgSilver Level 1 (0 points)

    Same problem. Any link to brand of car / stereo perhaps?

     

    My 4 worked fine, 5 won't connect. Is it a iOS or phone model issue?

     

    2012 Subaru Impreza.

  • elie1095 Level 1 (10 points)

    2011 Subaru WRX. Hmm..

  • CAbubba Level 1 (0 points)

    same here

     

    2013 Subaru Outback

     

    very interesting....

  • elie1095 Level 1 (10 points)

    I got it to work! After trying a bunch of different things like changing the device's name, rebooting the phone with Bluetooth disabled, and deleting the phone from the car's memory numerous times, here's what ended up doing the trick for me:

     

    1. Click the voice control button on the steering wheel.

    2. Say "setup"

    3. Go through the menu options and delete the phone this way.

    4. Go through the menu options and add the phone this way.

     

    Voila! Now it automatically connects to my phone again when I start the car.

  • Cb71 Level 1 (0 points)

    I fixed mine by deleteing all phones from the Bluetooth Phone menu as well as the Bluetooth Audio menu, noy auto connects with no problems!!!!!!!!!!!!!!!!

  • AgSilver Level 1 (0 points)

    This solved my problem. Thanks!

  • Mjb14 Level 1 (0 points)

    AGSilver, I also have a 2012 Subaru Impreza. What are the exact steps you took to get this to work? Any help would be appreciated.

  • airbeat Level 1 (0 points)

    2012 Subaru Outback--same issue.  I tried the steps above, so I'm excited to see if it works!

  • AgSilver Level 1 (0 points)

    Hi Mjb14, I did exactly what elie1095 did above:

     

    1. Click the voice control button on the steering wheel.

    2. Say "setup"

    3. Go through the menu options and delete the phone this way.

    4. Go through the menu options and add the phone this way.

     

    Note that you can only do this while the car is NOT in motion. It won't work while you're driving.

  • Aaron Beatty Level 1 (0 points)

    I can confirm that it worked for me too!  It makes no sense, there's no reason why that should work, but it does seem to work.  Thank you!

  • Mlhpar72 Level 1 (0 points)

    I am having the same issue with my 2008 Toyota Land Cruiser. I have had no issues with my iphone4, but now that I have the 5, it wont even let me connect the device, much less auto connect.

  • jcruiser Level 1 (0 points)

    I tried saying "setup" in the Audi Allroad, but that didn't work.  BUT what did work was deleting all pairings, and there we were!!

Previous 1 2 3 4 Next