Previous 1 2 Next 20 Replies Latest reply: Jun 4, 2013 12:39 AM by Judy
kwn1960 Level 1 (0 points)

This morning I noticed that external links in AppZapp on my iPad 3 running iOS6 no longer opened the app in the App Store. App Store opens but the page for the specific app no longer comes up. Sometimes if I shut down App Store and then open iTunes on the iPad it starts to open iTunes then changes to App Store and the page for the app I was trying to route to comes up. Also links on the Apple website to specific apps no longer seem to work using Safari. Again the app Store is loaded but it does not continue and load the specific page for the app. Very strange!! It has been working fine until this morning?

 

Anybody else noticed this issue? Is it me or is it an issue with the App Store?


iPad (3rd gen) Wi-Fi, iOS 6
  • nixaren Level 1 (0 points)

    We're having the same problem. We tested some paid ads, they don't even work, lots of companies are paying for ad clicks that lead only to the app store, not to the app.

     

    It apparently works with https, but http and itms-apps fail.

  • Kilgore-Trout Level 7 (30,667 points)

    I haven't found any that do not work. Do you have a specific example, perhaps?

     

    also, you might try a reset: Close the app, double click home button and close the app from the app tray. Simultaneously hold down the Home and On buttons until the iPad shuts down. Ignor the off slider if it should appear. When shut down is complete, turn the iPad back on.

  • nixaren Level 1 (0 points)

    Are you on an iPad with iOS 6? Every app link with itms-apps or http fail for us, we noticed from our house ads, but also other ads experience the same problem. Try for example to open:

     

    itms-apps://itunes.apple.com/app/sudoku/id398990729?mt=8

     

    or

     

    http://itunes.apple.com/app/sudoku/id398990729?mt=8

     

    with your iPad running iOS 6, for me it just opens the app store.

     

    This again, works: https://itunes.apple.com/app/sudoku/id398990729?mt=8

  • Kilgore-Trout Level 7 (30,667 points)

    Yes I am on IOS 6, and yes both links open for me. However, that is not the OPs issue. He is tapping links in a specific app (AppZapp) that should take him directly to the App Store and open the page for the app in question. Different issue.

  • kwn1960 Level 1 (0 points)

    None of the links in AppZapp Pro HD or AppFree HD would work on the iPad 3. The link to the iPhoto app shown on the web page www.apple.com/uk/apps/iphoto would not work when selected or the "open in app store" option chosen in Safari.

     

    Just tried again and some of the links in AppZapp are now working but the link on the Apple website still only load the app store and does not go on to open up the apps page.

     

    Tried numerous resets before posting here but will try again just to make sure.

  • nixaren Level 1 (0 points)

    It's exactly the same issue. Our house ads use itms-apps:// and used to open the App Store on the apps page. Now it only opens the App Store.

  • Kilgore-Trout Level 7 (30,667 points)

    kwn1960 wrote:

     

    ANone of the links in AppZapp Pro HD or AppFree HD would work on the iPad 3. The link to the iPhoto app shown on the web page www.apple.com/uk/apps/iphoto would not work when selected or the "open in app store" option chosen in Safari.

     

    Just tried again and some of the links in AppZapp are now working but the link on the Apple website still only load the app store and does not go on to open up the apps page.

     

    Tried numerous resets before posting here but will try again just to make sure.

    The only thing that link should is that the page on the Apple web site. Is that what you are getting? It is not the correct link to open the App Store.

     

    you could also try deleting and redownloading the AppZapp app.

  • kwn1960 Level 1 (0 points)

    James

     

    Sorry I didn't really explain it very well. The link I posted is to a page on the Applewebsite.- www.apple.com/uk/apps/iphoto. If you enter the link into Safari  on the iPad it will take you to a web page for the iPhoto app. On this page is a link to the iPhoto page in the App Store. Selecting this link or holding and selecting the "Open in App Store" option will open the App Store but it does not subsequently open the iPhoto page. This is just one example of the problem. I have found other links to the App Store on other website that do not route all the way through to the apps page but simply opens the App Store and then stops. Hopefully this clarifies the issue.

     

    I don'ty believe it is an AppZapp issue as the same problem was occuring with other apps that have the ability to open apps pages in the App Store.

  • Kilgore-Trout Level 7 (30,667 points)

    It works for me. I tested using both the UK and the US sites (same app). It worked in Safari.  I did note that it did not in iCab Mobile, but that could because of the browser ID I have set.

     

    You could try clearing Safari's cache, both history and cookies. But beyond that I have no clue.

     

    Message was edited by: James Ward4

  • dawsoju Level 1 (0 points)

    I was just running into this same issue. It appears changing http:// to https:// will correct the issue.

  • Kilgore-Trout Level 7 (30,667 points)

    Doesn't make any difference for me, and frankly shouldn't for anyone. http should roll over to https assuming the server is set properly.

  • Ultraspy Level 1 (0 points)

    Links to App Store aren't working for me from safari or any other apps that send me to the App Store. As mentioned above, I am also just getting the store front. I have ios6 and newest ipad (so cool!). I'm new to all of this .. Are there other things I should be checking?

  • jdubya300 Level 1 (0 points)

    This same thing started happening to me last night.  When I click a link in Safari, it stops at the App Store main page.  When using sites and apps like AppZapp and AppShopper, things appear to be fine. 

  • Josh Bodily Level 1 (0 points)

    Here's a link to the issue on stackoverflow:

    http://stackoverflow.com/questions/12832920/is-anyone-else-having-issues-with-op ening-app-links-on-ios6-ipad3

     

    Note that the "official" App Store Link Maker generates links with "https"--which properly deep link for me--as opposed to "http"

Previous 1 2 Next