Skip navigation

iphone 5 custom vibrations not working

1291 Views 7 Replies Latest reply: May 25, 2013 10:22 AM by Jweebs86 RSS
rmeza04 Calculating status...
Currently Being Moderated
Nov 7, 2012 2:33 PM

Hi There

Just got the new iphone 5 last week and i have encountered a problem with the custom vibrations on my phone. Whichever vibration mode I pick from sounds > ringtone > vibration, (Alert, heartbeat, quick, rapid, sos, staccato and symphony) has the same pattern. It just vibrates for as long as i take to answer any call!  Continuous non stop vibration. Haven´t really read/heard of anyone else with this problem. I have already tried factory resetting the phone and installing the IPSW through wifi and through itunes but it doesn't seem to work. No accidents/drops since I bought it. Any help/advise?

Thanks.

iPhone 5, iOS 6.0.1
  • gdzon Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 13, 2012 1:49 PM (in response to rmeza04)

    I have this same issue! Except with a custom vibration I created myself. Even though I've selected this custom vibration for all notifications (Text, Email, Etc), the old vibration still persists (Alert). Argh!!!

  • luisvin Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 20, 2012 8:18 PM (in response to rmeza04)

    I have the exact same problem with my brand new iPhone 5, did you get to solve your problem?

     

    Thanks!!!

  • Aksu888 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 9:42 AM (in response to rmeza04)

    Can Anybody say some thing about this issue?

  • Aksu888 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 11:07 AM (in response to rmeza04)

    thank you for your reply,

     

    I bought my phone in Canada. I live in Turkey. And there isn't apple store here. so I can not take a new one. I thing it isn't a hardware problem. because when I create new vibration  and fingering it is vibrate partite at record. and than it's consistent vibrate at play.it should be software bug?

     

    (sorry for my poor english)

  • luisvin Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 15, 2013 6:02 AM (in response to Aksu888)

    Well I called Apple customer care and after restoring and upgrading the iPhone they said it was a hardware problem and changed my iPhone for a new one.

  • Jweebs86 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    May 25, 2013 10:22 AM (in response to rmeza04)

    Is it possible that there are two contacts in your phone book with the same phone number?  I had a similar issue where the custom vibration was not working when my wife would call me, even though I had the custom vibration set for the "Wife" entry in my contacts.  I don't know how it happened, but something automatically created another entry for her within my contacts under her full name, and this alternate contact also had her phone number in it.  So whenever I got a call from her, my phone would display "<Her Full Name> OR Wife."  I guess since the phone didn't know which contact was calling, it just used the default vibration.  Now I have deleted the second entry for her and the custom vibration is working as normal.

     

    Not sure if this applies to your specific case, but it may apply to others who search for "iPhone custom vibration not working" and find this thread.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.