Previous 1 2 Next 20 Replies Latest reply: Jan 7, 2013 2:45 PM by Alchroma Go to original post
  • Alchroma Level 6 Level 6 (17,605 points)

    My FCE won't show a live preview in the canvas, just an old saved version, regardless of what I do in the timeline or slug viewer. What am I doing wrong? I've never seen this before.

     

    Is this about a live capture or can you explain further?

    Not clear on exactly what you are doing.

     

    Al

  • Jodibob Level 1 Level 1 (0 points)

    Al,

     

    No, not a live capture. I have stacked 4 video files and masked each one using a Bezier matte so that only a part of each video is visible. It worked fine 3 months ago when I first edited it. Now as I have begun to make more edits, I find the timeline and the slug viewer perform perfectly, but the canvas viewer just shows the saved version from 3 months ago, regardless of the changes I made and saved since then, and regardless of how many times I save the project or close and reopen FCE.

     

    In the meantime, I have worked around it by creating a new project and copying and pasting the old clips into place in the new sequence, and of course re-rendering everything. But I fear I might have the same problem reoccur, and want to avoid it. But so far, so good.

     

    Weird, huh?

     

    Bob

  • Alchroma Level 6 Level 6 (17,605 points)

    Not sure why you can't save!!

     

    There is the default Auto Save Vault files that create backups, you could try one of those that pre-date when the trouble started.

    There may be a bad render file in there??

     

    Also if you are using Lion or Mountain Lion, this may also create it's own issues as Lion & M Lion are not supported with FCE.

     

    Trashing the Preference files is also a good maintenance task when FCE goes amiss.

     

    Al

  • Jodibob Level 1 Level 1 (0 points)

    Al,

     

    Thanks for your suggestions. I'm running Snow Leopard, so there shouldn't be issues there. I tried trashing the preferences but it still won't update the saved file.  At this point I've rebuilt everything I needed, so I won't try to recover the old version, but will keep that in mind if I encounter this again.

     

    Thanks again for your ideas.

     

    Bob

  • Robert Riedlinger Level 1 Level 1 (5 points)

    I solved my own problem of delayed playback when reviewing my edits in FCX 4.  Turns out that the delays happened when my Time Machine was doing an automatic backup.  I noticed in the upper rt task bar the Time Machine clock was spinning at the same time I was having playback delays.  I turned off the back up function and the delay problem went away.  Now I'll just have Time Machine backing up when I'm not editing in FCX4.

     

    Bob

  • Alchroma Level 6 Level 6 (17,605 points)

    Thanks for the feedback.

     

    Al

Previous 1 2 Next