3 Replies Latest reply: Nov 13, 2012 2:06 AM by LaPastenague
mamp.vig Level 1 Level 1 (0 points)

Good Morning.

 

I have acquired a 4th generation 2 TB Time Capsule. I want to use it only as a wireless HDD for backup purposes.

My laptop is a MacBook Pro but I´m currently running W7 Professional on it.

 

I configured it yesterday. I added the device to my wireless network properly and I got the green led light on TC.

The Drive was mapped correctly on my laptop but it gets disconected in a few minutes.

 

The connection with the drive is lost and AirPort utility is unable to find it.

 

If I reset the TC the connection is fine again but in another minutes the same happens.

 

¿Anyone can give me some tip/advice for resolving this matter?

 

Thank you very much!


Time Capsule, Windows 7
  • LaPastenague Level 8 Level 8 (41,150 points)

    I added the device to my wireless network properly and I got the green led light on TC.

     

    are you using join a wireless network?? That is a very poor way to run it.

     

    The Drive was mapped correctly on my laptop but it gets disconected in a few minutes.

     

    WHen the drive is lost, are you still on internet? Is internet via wireless or ethernet?

     

    Can you ping the device?

     

    I recommend you use fixed channels, and all SMB names.. ie short, no spaces, pure alphanumeric.. this is important as well for hard disk name, TC name and wireless names.

  • mamp.vig Level 1 Level 1 (0 points)

    Hello.

    Thank you for your quickness.

     

    I used the "join my wireless" function.

    When the drive is disconnected I still have Internet acces.

    The Laptop is connected via wireless.

     

    I will try to ping the device and change the names and wifi channels as well and post the results.

  • LaPastenague Level 8 Level 8 (41,150 points)

    Put the TC in bridge mode and plug it in by ethernet. It is not as reliable via join network.