7 Replies Latest reply: Feb 16, 2013 8:36 AM by vdwaele
robfromva Level 1 (0 points)

I've just started having a problem printing 4x6 photos with Aperture.  When I print a borderless 4x6 glossy using the photo tray on my Photosmart it works fine. When I say to print a 4x6 borderless using the photo tray with photo premium paper it prints from the main tray rather than the photo tray.  Plus now it's giving me a picture with borders, even though I specified borderless.  Anyone have this problem?


iMac, OS X Mountain Lion (10.8.2), HP Photosmart 6520 Printer
  • robfromva Level 1 (0 points)

    Guess nobody else has seen this problem.  Let me ask this: is there a problem deletnig Aperture and reinstalling it?  Will I lose anything?  Thanks.

  • léonie Level 10 (90,815 points)

    Sorry, I do not know anything about your Printer. Have you looked, if there is an update for your printer driver, before you start reinstalling Aperture? If yes, upgrade your printer driver first. Also check, if you are having the same problem when printing from a different user account. Maybe some settings in your user accunt or startup items are interfering. You could also check, if printing from iPhoto or Photoshop has the same problem (but don't waste expensive photo paper on these tests ).

     

    What is the Aperture version you are using?

     

     

      Let me ask this: is there a problem deleting Aperture and reinstalling it?  Will I lose anything?  Thanks.

    Your images are stored in the Aperture library/libraries, and your settings in your user library. This should not be affected by reinstalling Aperture. But do not reinstall, without ensuring that your backup is current.

     

    How to reinstall will depend on the Aperture version you are using. This support article describes the procedure - ignore the title of the document - it is written to help with a nasty bug.

    See: Aperture 3.4: May quit unexpectedly on launch after updating

     

    Regards

    Léonie

  • robfromva Level 1 (0 points)

    I am using an HP Photosmart 6520 printer and I've already been on line with their technical people; I don't think it is the printer.  My version of Aperture is 3.4.3.  Too bad I can't talk directly with them.  I'll try the reinstallation procedures you sent me and let you know.  Thanks for your help.

  • robfromva Level 1 (0 points)

    I deleted Aperture and reinstalled it.  Same problem.  Very frustrating.  Thanks anyway.

  • robfromva Level 1 (0 points)

    One last thing.  I updated my HP printer driver for OS X.  Still no luck.

  • léonie Level 10 (90,815 points)

    I am using an HP Photosmart 6520 printer and I've already been on line with their technical people; I don't think it is the printer.

    But did they confirm, that the printer driver that you have installed is compatible and working with OS X Mountain Lion (10.8.2)?

  • vdwaele Level 1 (0 points)

    I have the same problem using Picasa. But sometimes it works, sometimes not. And I cannot figure out any difference in configuration. Very frustrating!