4 Replies Latest reply: Jan 6, 2013 3:24 PM by William Tyson
William Tyson Level 1 Level 1

When I try to play a video file (any I've tried) identified as

    224 mpeg2 1920x1080 29.97fps, 38.81Mbps, upper fld first

with either QT10.0 or QT7.6.6 (with recently downloaded QT MPEG-2 playback component), I get a large pane with just black.  When I push play, the counter progresses as though it is playing but the video pane stays black.

QT10 indicates the video is MPEG2 Muxed, 30FPS, 17.39Mb/s, 1676x944

QT7 says MPEG2 Muxed, 30FPS, 17.39Mb/s, 1920x1080

 

The video does play in VLC 2.0.5 but not in MPEG Streamclip (which uses the QT MPEG-2 playback component), which suggests an issue with the MPEG-2 playback component.

 

I am able to play a video file identified as

224 MPEG-2, 1280 × 720, 16:9, 59.94 fps, 38.81 Mbps, progressive

with QT10, QT7.6.6, and MPEG Streamclip

 

One source of video I have is in this 1080i format, and I'd like to be able to work with it.

(Audio is a different issue, which I'm not touching here.)

 

I suspect this is a limitation of the QT MPEG-2 pllayback component (but this limitation is NOT specified at http://store.apple.com/us/product/D2187Z/A/ )

Is there any hope of this working in 10.6?  If so, how?  Does it work in 10.7 or 10.8 ??

 

HW/SW:  MacBook Pro(2.66Ghz i7, 8G) OS X 10.6.8/QT10.0/QT7.6.6/QTmpg2 playback component. 


MacBook Pro, Mac OS X (10.6.8)
Reply by softwater on Jan 6, 2013 2:42 AM Helpful

Sounds like you've already found the solution: use VLC.

 

However, if for some reason you're determined to stick with QT, try running the file through Handbrake, and seeing if it'll play after that.

Reply by LousyFool on Jan 6, 2013 2:43 AM Helpful

Sorry for your trouble. There's nothing I can think of other than suggesting you also post here in the forum dedicated to QuickTime - if anywhere, I suspect you'll find help sooner and better there.

All replies