3 Replies Latest reply: Jan 17, 2013 6:57 AM by sanjampet
J.P.D.S. Level 1 Level 1

Hi Everyone,

 

I lost sound to my earphones on my MacBookPro 13 , i7, 2.8 Ghz, 4GB 1333Mhz DD3 as far as I can remember after connecting it to my Samsung LCD TV using minidisplay to HDMI ports. Any tip on how to get it back working?

 

I ve been using VLC and Quicktime...

 

Or after installing new IOS....not sure when or what happened...

 

I have no ideia, what to do,  it simple does not recognize the earphones...but has sound with internal speakers, no problem here at all!

 

any tip?

 

Cheers.

 

J.P.D.S.


MacBook Pro, OS X Mountain Lion (10.8.2)
  • sanjampet Level 5 Level 5

    Try plugging headphones in and out a few times, it that does not work try using a wooden toothpick and GENTLY "massage the jack, or you could use a Q-Tip with the end cut off. There is a micro switch that sometimes gets stuck.  Hope this helps

  • J.P.D.S. Level 1 Level 1

    Hi sanjampet,

     

    Ive tried several times with the earphones, nothing happened. Then as you suggested tried to gently do it, i can see on top of the earphone plug a little metal tip up and down, but did not sort it out....

     

    Any more tips?

     

    Cheers.

  • sanjampet Level 5 Level 5

    Try going to system preferences>sound output tab, see if it is set to internal speakers, set Use audio port for sound output. If that does not do it, try going to utlilites>audio/midi set up, output tab and highlight built in output in the left column.   ATB