5 Replies Latest reply: Feb 4, 2013 8:27 AM by Jim Erlach
Alou1996 Level 1 Level 1

Previously it all worked, even after my iOS update, however recently these program's have stopped me playing videos YouTube saying playback error and itv saying connection error and 4od just freezes at the first advert straight away, I have tried refreshing it,restarting it and shutting it down as well as closing every app and deleting apps then re installing them but nothing works!! The only thing I haven't done is reset it to factory as I'm worried I'll lose all my apps. PLEASE HELP!!! P.s. my safari has stopped opening too, had to install google


iPod touch, iOS 6.1
  • lllaass Level 10 Level 10

    Try:

    - Reset the iOS device. Nothing will be lost

    Reset iOS device: Hold down the On/Off button and the Home button at the same time for at

    least ten seconds, until the Apple logo appears.

    - Reset all settings

    Go to Settings > General > Reset and tap Reset All Settings.

    All your preferences and settings are reset. Information (such as contacts and calendars) and media (such as songs and videos) aren’t affected.

    - Restore from backup. See:                                 

    iOS: How to back up           

    - Restore to factory settings/new iOS device.

    -  Make an appointment at the Genius Bar of an Apple store.

    Apple Retail Store - Genius Bar

  • NLewis Level 1 Level 1

    I have this same problem.  I tried the solution given by Illaass - didn't do anything at all.  Help!

  • Jim Erlach Level 2 Level 2

    Not normal.  Any other network devices having trouble?

    Have you tried turning off your wireless router, waiting 15 seconds and turning it back on?

    Otherwise if you tried a settings reset, an iPod Touch backup and restore seems in order.

    I like to make a backup then save a copy of the file before I attempt a restore.

    Backup files are saved in \Users\(your username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

  • NLewis Level 1 Level 1

    No other devices having trouble (and I run 15+ computers on my network) - I can use YouTube on my computer on the same network without any problems.  My iPad is new and video has never worked for it.  Got it in November, never seen a video.  I've done 2 setting resets with no change.  Doesn't seem to make any sense to do a restore since it's not worked from the store - but if you think that's a good idea - I can try that.

  • Jim Erlach Level 2 Level 2

    If you have two new iDevices where "video" is not working, check a different wireless network.  If nothing changes, I'd check with Apple to fix it or get a warranty exchange.